*Pasgeleden een uurtje op het Stichtse strandje rondgestruind en zag o.a. deze bijzondere bloempjes.

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Te veel bloemetjes gezien om allemaal in één collage te doen, daarom gekozen voor deze:

Moeraswespenorchis (Epipactis palustris) = rode lijst 3, beschermd, Ronde zonnedauw (Drosera rotundifolia) = beschermd, nogmaals Moeraswespenorchis (Epipactis palustris), Gewone brunel (Prunella vulgaris), ... Ogentroost (Euphrasia) = zeldzaam, Parnassia (Parnassia palustris) = rode lijst 3, beschermd en Grote Ratelaar (Rhinanthus).

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (32)

« Previous12Next »
Louisa H on July 19, 2012

Wel Christien, nog eventjes aan het zoeken geweest ,ik opteer ook wel tussen de Beklierde ogentroost of Stijve ogentroost,en gelijk Erik¨zegt,,, de vind plaats kan een plant erg verschillend van grote maken ,,,ik zou dat al ter plaatsen moeten bekijken,,,,heb ook je andere foto's bekeken en kom er toch niet uit, misschien kan je ook nog eens kijken naar Wilde planten in Nederland en België,,, ( of heb je dat al gedaan),,,die geven ook altijd veld foto's.

Groetjes nog,Louisa

Chris10 © on July 19, 2012

Ik heb al veel gekeken en bestudeerd Louisa, maar zie niet echt de verschillen. Ik denk dat je ter plekke de beide soorten naast elkaar zou moeten leggen om zo de verschillen te kunnen zien. Maar die 2 soorten hebben we niet naast elkaar, dus wordt het erg moeilijk.

Toch heel erg leuk en goed dat je het hebt willen proberen. Ik neem daar mijn petje weer voor af.

Groetjes en nog een fijne dag hè, Christien.

Erik van den Ham on July 19, 2012

Ik troost mijn ogen bij de gedachte aan al dit moois en dat allemaal op steenworp afstand van elkaar. Voor wat betreft de Ratelaar daarvan durf ik te zeggen dat het hier gaat om de 'Grote' (R. angustifolius). Ook tussen die soorten is het verschil soms erg lastig te zien vooral als je ook nog bedenkt dat waar de twee samengroeien en bastaarden kunnen ontstaan.

Wonderschone collage van dit bijzonder bloemrijke hoekje NL.

Groetjes, Erik

Chris10 © on July 19, 2012

Dank voor je erg aardige compliment Erik. Eens komt er een dag dat je hier ook op je knietjes ligt. Zou leuk zijn! We houden het dan ook warm..

Groetjes, Christien.

K@rin on July 20, 2012

hele mooie collage ! met al die 'juweeltjes'van bloemen , was een bijzonder en leuke struinmiddag vermoed ik , groetjes Karin

els f on July 20, 2012

geweldig mooi , deze collage, Christien, ongelofelijk dat je al deze voor mij onbekende bloemetjes in een middag bij elkaar hebt gescharreld en er een prachtig boeketje hier hebt gemaakt! heel mooi!

JeWe02 on July 21, 2012

Prachtig Christien! Daar wil je wel even voor op de knieën.

gr Jenny.

Chris10 © on August 4, 2012

Super bedankt voor jullie fijne complimentjes Jenny, Els en K@rin. Het is een heel mooi gebiedje waar deze foto's gemaakt zijn en ik hoop dan ook dat binnenkort de Parnassia volop bloeit, want die zijn toch wel heel erg beeldschoon. Bovendien doet een plastic zak wonderen hè, als je op je knieën moet ;)

Groetjes, Christien.

Gradus Hageman on December 25, 2012

Strak, gevoelsvolle kleurencombinatie. Deze foto gebruik ik om je een fijne kerst te wensen.

Chris10 © on January 11, 2013

Dank je Gradus voor je fijne Kerst wensen. Het nieuwe jaar is inmiddels ook alweer bijna 2 weken oud, dat gaat snel hè. Ik heb begrepen dat de voorbereidingen voor de volgende Meeting alweer in volle gang zijn en kijk er dan ook naar uit. Hopelijk wordt het georganiseerd op een dag dat de meesten kunnen!

Groetjes, Christien.

mariwozn on January 24, 2013

Beautiful collage, excellent photos of flowers.

MW

Greetings from Poland

L

Chris10 © on January 24, 2013

Thank you very much MW for your wonderful compliment.

Much greetings sent your way to Poland from The Netherlands. Bye, Christien.

« Previous12Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on July 17, 2012
  • © All Rights Reserved
    by Chris10 ©
    • Taken on 2012/07/17 21:24:42

Groups