Blurry but .... (please read comment)

Selected for Google Maps and Google Earth

On our way back from our hotel to Newcastle to catch the ferry to Holland, I took this one while whe drive about 80 km p/h. Normally I don't upload pictures which ain't sharp enough in my opinion like this was one is, especially below. But in this case I make an exception, because in some way I think this is fitting in this picture/composition. I'm curious what you think about it and please be honest and tell me also if you don't like it. I like that kind of opinions also.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (19)

Rosalyn Hilborne on August 27, 2012

For one thing Jack, it really shows the kind of summer we have had this year! Enlarged, it shows the cows in the light of the horizon very well. For what it's worth...I like it ;-)

Wirtjo on August 27, 2012

Mooie sfeervolle plaat Jack! Blurry or not, dat luchtje erboven geeft de foto een prachtig dreigend sfeertje! LIKE 2

Groet'n oet Grunn,

Wirtjo

bdeh on August 27, 2012

Ik heb de opname o.a. full screen en toen nog opgeblazen bekeken Jack en de silhouetten van de koeien en het hek staan er prima op. Dat de voorgrond minder scherp is, vind ik in deze setting niet storend. In tegendeel, ik vind het een MOOIe opname met die dreigende wolken. Groeten Berend

Louisa H on August 27, 2012

Van een onkundige Jack, heb ze eventjes amper een tikkeltje lichter gemaakt dan komt de fijne kleur van het gras tegen de horizon mooi uit en blijft de dreigende lucht nog bestaan ,,het is maar een eigen idee.

Groetjes,Louisa

Barbara Gałczyńska on August 27, 2012

ciężkie, ołowiane niebo.., bardzo fotogeniczne..., pozdr:)

Jack Tol on August 27, 2012

Thanks Rosa for the nice comment.

En uiteraard ook mijn dank aan Wirtjo, Jos, Berend en Louisa voor de mooie woorden op deze foto.

En Louisa ik heb eens uitgeprobeerd wat je stelt en i.d.d. ook dat ziet er mooi uit en daarom heb ik ook beide versies nu in mijn archief opgeslagen. Dank voor je suggestie.

Groeten,

Jack

els f-two on August 27, 2012

vind het wel wat hebben die dikke grijze dikke deken over de nietsvermoedende groep koeien.. als ze maar te grazen hebben, leuke verdeling van de koeien trouwens met die witte in het midden.. mooie plaat, en de 'blur' stoort me niet:) like

~Marlene~ on August 28, 2012

I Like it, Jack! I think the only thing that needs to be "sharp" in the photo, are the cows. Great mood, too!

Greetings, Marlene

Klaus Wißkirchen on August 28, 2012

Hi Jack, das hätte ich auch fotografiert. Die Unschärfe im Vordergrund stört keineswegs. Die Tiere machen sich eben sehr gut genau auf der Horizontlinie und genau dort ist der Himmel hell und lässt die Tiere wie im Scherenschnitt darstellen.

LG

Kl@us

M.Kranenborg-Torn on August 29, 2012

Het zou doodzonde zijn als je hem niet geplaatst zou hebben, die lucht met dat smale lichtende randje is zo mooi en dan ook nog eens de koeien ervoor, helemaal mooi.. Voor mij is het niet storend. like.

Groetjes van Greetje

Jack Koning on August 29, 2012

Goed dat je hem plaatst Jack. Hij is wat "blurry" maar wel erg fraai. De wolken zijn dreigend maar daaronder is toch een licht randje te zien waar de koeien precies in staan. De koeien maken het wat mij betreft een erg mooie en sprekende foto. LIKE! Groeten, Jack

hugodillen@telenet.b… on August 30, 2012

Mooie foto, Jack, die je niet op de plank mag laten liggen. De silhouetten van de koeien komen erg Mooi uit tegen het lichte randje boven de horizon. De donkere, dreigende wolken staan er weer mooi op. En de onscherpe voorgrond stoort hier helemaal niet. Groetjes uit Vlaanderen, Hugo.

Bram van Broekhoven on August 31, 2012

mooie geslaagde opname, en leuk verhaal er achter.

niks mis met deze opname, je kunt aan de koeien niet zien dat deze rijden gemaakt is, aan het hek en heg dichter bij wel, maar dat vind ik niet storend Like

Groeten, Bram

Heinz Peierl on August 31, 2012

Sehr schönes Wolkenbild, klasse Stimmung

Like 11

Danke für den Besuch in meiner Galerie und die netten Worte. Habe mich sehr darüber gefreut

Viele Grüße von der Mosel

Heinz

Alfons Van Aerschot … on August 31, 2012

Heb eens even uitvergroot Jack,naast wat beweging op de voorgrond valt de scherpte nog goed mee.Beeld wel de prachtige zomer van dit jaar goed uit.

Groeten,Floere.

Robert van Poppelen on September 5, 2012

is erg lastig als je rijd, maar goed gedaan. mijn marktfoto's en de tv-man waren ook vanuit een rijdende auto, maar (als ik me goed herinner) met een sluitertijd van 1/500. maar ook zo blijft deze foto de moeite waard. groet, Robert

K@rin on September 5, 2012

Hi Jack

de voorgrond is een beetje blurry maar een prachtige compositie met lage horizon de sfeer is gewoon geweldig , BIG like hoor ! :)

groetjes Karin

wilma1812 on October 7, 2012

Hoi jack,

mooi die koeien in dat streepje licht, prachtige sfeer.

C. Bien (© CBP fotog… on February 24, 2013

volgens mij heb je het goed gezien Jack.De bewegings onscherpte onderin, maakt op de een of ander manier de foto af.Anders had het volgens mij gewoon een mooie foto met koeien geweest. Voor mij een 8. TOP!!

gr. Kees

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on August 26, 2012
 • © All Rights Reserved
  by Jack Tol
  • Camera: Canon EOS 60D
  • Taken on 2012/06/21 13:55:12
  • Exposure: 0.006s (1/160)
  • Focal Length: 21.00mm
  • F/Stop: f/8.000
  • ISO Speed: ISO100
  • Exposure Bias: -0.67 EV
  • No flash

Groups