*Yesterday I found my Rainbow...

Selected for Google Maps and Google Earth

Kasteel de Hooge Vuursche: De Hooge Vuursche is een vroeg-20ste-eeuws kasteelachtig buitenhuis in de gemeente Baarn. Het is niet te verwarren met het gelijknamige voormalig 17e-eeuwse buitenhuis te Lage Vuursche, gesloopt in 1909.

De uitgestrekte bossen tussen Baarn en Hilversum zijn in de 19e eeuw eigendom van Jonkvrouwe Louise Charlotte Rutgers van Rozenburg (Amsterdam, 13 augustus 1854 - aldaar 1 april 1908) en staan bekend als de Hooge Vuursche. Ze trouwt met de jonge Johannes Adrianus Leonard van den Bosch, en samen wonen ze in een huis op de plek waar nu het huis staat.

Na haar overlijden trouwt Van den Bosch met Baronesse van Hardenbroek, en geeft opdracht aan bouwmeester Eduard Cuypers een kasteel te bouwen. Veel ornamenten zijn afbeeldingen die met scheepvaart te maken hebben, omdat Van den Bosch koopvaardij-officier is. De tuinen worden aangelegd door tuinarchitect Tersteeg uit Naarden. De bestaande vijver wordt met 1500 meter verlengd en het uitgegraven zand wordt gebruikt om de grond om de vijver te verhogen. De heuvels worden de Bloedberg genoemd.

Op het toegangshek staat het jaartal 1912, maar aangenomen wordt dat het huis in 1911 klaar is. De familie geeft er veel feesten, maar verblijft zo vaak in de Verenigde Staten, dat zij besluiten het huis te verkopen aan Hotel Maatschappij Gooiland. Deze verkoopt het aan Heineken, die er een conferentieoord van maakt. In 2007 heeft de Event Company het huis samen met een investeerder gekocht van Heineken en het grondig gerenoveerd. In het "Kasteel de Hooge Vuursche" zijn 18 gastenkamers en staat op de lijst van Rijksmonumenten. Het koetshuis heeft nu zes vergaderruimten.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (25)

« Previous12Next »
Chris10 © on October 5, 2012

Inderdaad, hij was alweer van even geleden Erik, nu inmiddels 6 dagen. Misschien kan je je herinneren dat ik het toegangshek ook al eens heb ge-upload tijdens één van onze hekkenparades. 'k Zal hem nog even in herinnering brengen. Het is een schitterend hek en afgelopen weekend heb ik hem uiteraard nogmaals gefotografeerd, nu met ballonnen eraan ;) Toch is ook die wel mooi geworden.

Mooi is ie hè Ria. Was een feest om naar te kijken. Elke keer veranderde hij omdat het wat waaide en ook de fontein steeds met verschillende stralen (hoog/laag, breed/smal) spoot.

Groetjes en een fijne dag, Christien.

joeri Goossens on October 8, 2012

Mooie foto CHRISTIEN , LIKE GRT ....Joeri.

Raul.SG on October 15, 2012

Muy bonita Christien, el encuadre, su luz y tu arco iris, hacen una imagen muy agradable de ver. Me gusta. Mis mejores deseos. raul

Fred Fouarge on October 16, 2012

OOk heel apart Ch10 net zo'n kleine stukje er van als ik ERG MOOI

Groetjes Fred

Gerrit Bruin on May 17, 2013

What about the pot of gold at the end of it, found that to?

Groeten, Gerrit

« Previous12Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on September 30, 2012
 • © All Rights Reserved
  by Chris10 ©
  • Camera: SONY DSC-HX1
  • Taken on 2012/09/29 14:15:32
  • Exposure: 0.001s (1/800)
  • Focal Length: 13.40mm
  • F/Stop: f/4.000
  • ISO Speed: ISO125
  • Exposure Bias: -0.30 EV
  • No flash

Groups