Slaapvertrek Castelo do Sobroso

Not selected for Google Earth or Google Maps after a second review [?]

Sobroso Castle is een middeleeuws kasteel gebouwd tussen de negende en elfde eeuw, gelegen in de gemeente Villasobroso Mondariz in Pontevedra, in het noordwesten van Spanje .

In 1117 werd kasteel door aanhangers van zijn zoon, met wie hij in een staat van oorlog verkeerde ingenomen, maar wist te ontsnappen en naar Santiago de Compostela te vluchten, zoals wordt geschreven in de geschiedenis van Compostela. in 1467 werd het kasteel bijna verwoest tijdens de oorlog tegen de Irmandiñas en later in de vijftiende eeuw weer herbouwd door Pedro Madruga. Geleidelijk verviel het in slechte staat en had geen strategisch belang meer. In de zeventiende eeuw werd het verlaten en door de jaren heen geruïneerd . In 1923 werd het overgenomen door Alejo Carrera Muñoz, een buurvrouw van Villasobroso, die uitgebreide inspanningen en bedragen van hun eigen geld aan de restauratie van dit monument besteede. Vervolgens kocht de stad Puenteareas het in 1981 van de erfgenamen om het in de oorspronkelijke staat te herstellen en het open te stellen tot een historisch en etnografisch museum in de regio van de provincie.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (5)

Chris10 © on October 29, 2012

Tot voor niet zo lang geleden had ik ook nog zo'n nachtkastje ;) Heb hem over gedaan aan één van mijn nichtjes, die kon hem goed gebruiken.

Het bed ziet er heel niet slecht uit Bengeltje. ik vraag me af vanaf wanneer men in zulk soort bedden sliep.

Groetjes, Christien.

A den Hartigh on October 29, 2012

Waarschijnlijk komt dit bed van een oude zolder, maar een ding weet ik zeker, het komt niet bij Ikea vandaan Christien.

Groeten,

Bengeltje

Margaritha on October 31, 2012

Echte vensterbanken en wat een prachtig licht. De inrichting hoort natuurlijk niet bij 1117 maar wat er toen stond zal inderdaad minder comfortabel zijn geweest.

A den Hartigh on October 31, 2012

Comfortabel zal het beslist niet geweest zijn Margaritha. Galicië is op dit moment ook een van de armste delen van West Europa. Er leven hier nog mensen in huizen die meer op stallen lijken dan woningen. Ondanks dat zijn ze gelukkig.... Bedankt voor je fijne reactie.

Groet,

Bengeltje

Willem Bentink on May 8, 2013

ook heel mooi.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

WorldSpainGalicia

Photo taken in Mondariz, Pontevedra, Spain

This photo was taken indoors

Photo details

 • Uploaded on October 27, 2012
 • © All Rights Reserved
  by A den Hartigh
  • Camera: Canon EOS 550D
  • Taken on 2012/10/17 11:25:22
  • Exposure: 0.100s (1/10)
  • Focal Length: 15.00mm
  • F/Stop: f/4.500
  • ISO Speed: ISO800
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups