Bohemian Waxwing, Bombycilla garrulus, Pestvogel

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

2012-11-14; It was a sunny day so I went back to the flock of about 50 Bohemian Waxwings, to try to make some pictures.

De Pestvogel is een vogel met het formaat van een lijster met opvallende kleuren. De naam "pestvogel" dateert uit de middeleeuwen, toen men dacht dat deze vogels de pest meenamen en de ziekte verspreidden.

In Nederland komt de vogel zo af en toe 's winters voor. Het is een invasiegast die soms in grote aantallen in Nederland overwintert. Aangezien de pestvogels uit het noorden komen, zijn ze veel zeldzamer in België. In het verleden stond de vogel als dwaalgast bekend; de laatste vijf jaar echter treft men hem elke winter in Nederland aan. Tijdens een invasie zijn ze te zien in steden en dorpen, vaak in de omgeving van bessendragende struiken zoals de meidoorn. Pestvogels zijn verre van schuw.

's Zomers leven pestvogels in het noorden van Scandinavië en in Siberië. Daar eten ze insecten en noten. In de winter stappen ze over op bessen van lijsterbes, meidoorn en mispel. Pestvogels bouwen hun nesten in berken of naaldbomen; ze bouwen het met mos. In de maanden mei-juni leggen pestvogels 4 tot 6 eieren.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (6)

els f-two on November 22, 2012

wat een prachtige serie van de pestvogel heb je er nu opgezet, Berend, dit keer met een zonnetje erbij, waardoor de kleuren nog beter uitkomen, echt supermooi! dank je voor je tip nog, heb nog geen kans gezien om daar heen te gaan ( middelburg zou nog het meest voor de hand liggen) lijkt me ook geweldig om ze te kunnen spotten, LIKE

bdeh on November 22, 2012

Dank je voor je mooie complimenten Els.

Ik heb nog even op waarneming.nl gekeken en gisteren zijn ze nog gezien in Middelburg. Ze zitten in het Erasmuspark en dan in de buurt van de Amnestylaan en/of de Lutulistraat. Ik ben benieuwd of jij nog kans ziet ze ook te schieten. Groeten Berend

els f-two on November 22, 2012

hoi Berend, dank je! misschien lukt het me morgen om even te gaan... zal die site ook even in de gaten houden!

bdeh on November 22, 2012

Ben benieuwd en als je gaat, veel succes Els. Groeten Berend

Bram van Broekhoven on November 25, 2012

Erg mooi Berend Like

Groeten, Bram

bdeh on November 25, 2012

Heel erg bedankt Bram. Groeten Berend

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on November 20, 2012
  • © All Rights Reserved
    by bdeh
    • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D7000
    • Taken on 2012/11/14 12:59:42

Groups