Bohemian Waxwing, Bombycilla garrulus, Pestvogel

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

2012-11-17; I went back to the flock Bohemian Waxwings, with gvb.

De Pestvogel is een vogel met het formaat van een lijster met opvallende kleuren. De naam "pestvogel" dateert uit de middeleeuwen, toen men dacht dat deze vogels de pest meenamen en de ziekte verspreidden.

In Nederland komt de vogel zo af en toe 's winters voor. Het is een invasiegast die soms in grote aantallen in Nederland overwintert. Aangezien de pestvogels uit het noorden komen, zijn ze veel zeldzamer in België. In het verleden stond de vogel als dwaalgast bekend; de laatste vijf jaar echter treft men hem elke winter in Nederland aan. Tijdens een invasie zijn ze te zien in steden en dorpen, vaak in de omgeving van bessendragende struiken zoals de meidoorn. Pestvogels zijn verre van schuw.

's Zomers leven pestvogels in het noorden van Scandinavië en in Siberië. Daar eten ze insecten en noten. In de winter stappen ze over op bessen van lijsterbes, meidoorn en mispel. Pestvogels bouwen hun nesten in berken of naaldbomen; ze bouwen het met mos. In de maanden mei-juni leggen pestvogels 4 tot 6 eieren.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (2)

Bram van Broekhoven on November 28, 2012

prachtig als je ze zo voor de lens krijgt Like

Groeten, Bram

bdeh on November 29, 2012

Het was prachtig om elke keer dat ik in Barendrecht was een aantal leuke/mooie foto's te kunnen schieten Bram. Maar nu zijn ze weer doorgevlogen, bedankt. Groeten Berend

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on November 25, 2012
  • © All Rights Reserved
    by bdeh
    • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D7000
    • Taken on 2012/11/17 12:26:17

Groups