Cruydt Hoeck Autumn Mood

Selected for Google Maps and Google Earth

Cruydt Hoeck Autumn Mood

A foggy autumn morning mixed with layers of (warn out) old paper blended together.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (26)

« Previous12Next »
bdeh on January 4, 2013

Net een stilleven van een of andere Hollandse meester Erik. Heel MOOI, groeten Berend

Erik van den Ham on January 4, 2013

Hello Vali thanks a lot for your kind comment. This is a picture of the nursery I work on. We grow a very wide range of plants for seed production.

Most of them are indigenous species from the Netherlands as that is our specialization. Next to that we also grow an collection of (ornamental) plants for garden use (seed production). Thanks a lot for the YSL here it means a great deal to me! The best wishes for 2013 with lot's of photo opportunities ahead.

Weer het zelfde of enigszins vergelijkbare proces als ik ook bij de serie van drie hieronder heb gebruikt. Het grote verschil met die serie is dat ik hier boven de fotolaag meerdere lagen van het oude papier heb gezet (3 lagen in PS) en deze op verschillende manieren heb laten vermengen met de foto. Mijn directie as er ook zeer van gecharmeerd en had ook al het idee dat het wel een schilderij had kunnen zijn van jaren terug.

Voor mij een groot compliment zeker uit de mond van Jasper want die is toch heel wat schilderkunst gewend van zijn vader..

Greetings, Groeten, Erik

l-vandervegt on January 4, 2013

Die mist heb je fraai vastgelegd Erik! Complimenten!

Chris10 © on January 4, 2013

Hi Erik, wat een geweldige foto heb je hier weer geplaatst. De kunst van het 'verouderen' ben je nu zeker machtig! En daar bedoel ik dan de foto mee hè ;) Er zit zoveel warmte en diepte in.

Daag, Christien.

Erik van den Ham on January 4, 2013

Hallo l-vandervegt en Chris10 dank voor jullie vrolijke en leuke commentaren. En ja dat verouderen dat was eerder een proces waar je op kon wachten (als je tijd van leven had). De oude analoge foto's verschoten van kleur door de jaren heen. En schilderijen verdwenen langzaam achter een steeds dikker wordende laag van vuil, rook en vettigheid. De minder stabiele verf soorten verschoten van kleur zodat na jaren de ooit zo heldere kunstwerken verdwenen.

In zekere mate hebben dat soort processen hun charme en geven ze een fraai (tijds)beeld. Het verouderen van de enen en nullen en het kwijtraken ervan zal minder fraai zijn en er voor zorgen dat afbeeldingen niet meer kunnen worden bekeken. Wel zal de techniek steeds verder voortschrijden en er voor zorgen dat wat we nu geweldig vinden in de toekomst verbleekt bij de fototechniek van vandaag de dag.

Neemt natuurlijk niet weg dat een mooie en bijzondere foto zeker niet hoeft te worden gemaakt met een hele goeie camera. Zelfs met de meest simpele camera en weinig techniek kunnen getalenteerde fotografen unieke beelden schieten. De huidige techniek maakt het ons wel een stuk makkelijker en met kostbare film en ontwikkelingskosten hoeven we geen rekening meer te houden.Om nog maar te zwijgen over de vele uren 'prutsen' in de donkere kamers van weleer.

Fijn om te horen dat jullie dit waarderen. De warmte wordt voornamelijk toegevoegd door de bovenliggende lagen want de oorspronkelijke foto was vrij kil en koud zo met die wit/blauwige mist boven deze velden.

Fijn weekend en een heel voorspoedig en gelukkig Nieuwjaar, Erik

Ian Stehbens on January 4, 2013

I very much like the artistic qualities of this image, Erik. And that it is a photo of your workplace makes it a bit more special for you have taken the familiar and made it something very special with this photograph.

All the best for 2013. Hope your year is fruitful and fulfilling.

Ian

Jan van Aartsen on January 4, 2013

Ik heb al gelezen dat je speciale technieken gebruikt hebt, met oude kranten en zo:-) Maaaar ik vind het een pracht foto! Mooi
Het lijkt me niet verkeerd zo'n baas te hebben Erik.

Groeten,
Jan

Erik van den Ham on January 4, 2013

Thanks a lot Ian the autumn colors can be so pretty not the hard, fresh colors of summer but more dim and earth like. A mood love so much. The editing enhanced that mood in my opinion. It's a wonderful place to work so inspiring and always a lot to learn from nature in all it's aspects.

Wish You A...Great, Prosperous, Blissful, Healthy, Bright, Delightful, Mind Blowing, Energetic, Terrific & Extremely ...HAPPY NEW YEAR (was that perhaps too much.....?)

Hallo Jan de extra lagen die er als het overheen liggen zijn eigenlijk foto's van een blanco pagina uit een oud boek waarvan het papier een grove structuur heeft en door de ouderdom aardig vergeeld is. Fijn te horen dat het je kan bekoren.

Ik grapte eigenlijk een beetje met 'directie' Jasper en Jojanneke (zijn vrouw) zijn al jaren lang goede vrienden van mij. Enkele jaren geleden ben ik voor hun gaan werken om dat het bedrijf sterk aan het groeien was en er handen te kort waren. Tot op heden nooit spijt van gehad en weer heel veel geleerd en wat wijzer geworden.

Greetings, Groeten, Erik

~Marlene~ on January 5, 2013

Wonderful moody composition & color! Like

Best wishes, Marlene

Teunis Haveman on January 5, 2013

Prachtige en goed geslaagde bewerking erik

gr Teunis

M.Kranenborg-Torn on January 5, 2013

Hoi Erik heb gelezen dat er wel wat werk aan deze prachtige foto te pas is gekomen. Hij heeft wat Baroks, like.

Jij ook de beste wensen voor dit jaar met heel veel foto plezier. Fijn weekend, Greetje

Louisa H on January 6, 2013

Het zou een oud schilderij kunnen zijn Erik,vergaan van de frisse kleur,maar hier heeft het zo veel warmte ,mocht het een oud schilderij zijn ,ik denk niet dat ik het in dit geval zou laten kuizen. en ieder plantje is nog te erkennen.

Groetjes,Louisa

Erik van den Ham on January 8, 2013

Thanks Marlene glad you can appreciate this editing.

Hallo Teunis, Greetje en Louisa dank jullie voor de fijne en leuke commentaren. Op zich is dit niet veel werk het is meer wat experimenteren met de mogelijkheden en dat is erg leuk om te doen.

Het verouderen (al komt dat soms met gebreken) is een prachtig proces Louisa en hoort, net als zoveel, bij het leven. In veel gevallen heeft het zelfs een extra charme en kan je zien dat het 'geleefd' heeft.

Greetings, Groeten, Erik

Erik van den Ham on January 8, 2013

Dank David deze foto is eigenlijk ook een beetje oud en nieuw en dat die twee samen er wat moois van kunnen maken is natuurlijk niet verkeerd.

Groeten, Erik

Vanni Lazzari on January 8, 2013

Molto bella, like. Saluti Vanni

Erik van den Ham on January 8, 2013

Gracias Vanni!

Ciao, Erik

ԁk‒cam on January 8, 2013

Wonderful misty picture. L

Kind regards, Finn

Ge Ko on January 9, 2013

A really successful photo!

You were with your camera at the right time at the right place!

Like 14

Cheers,

Ge Ko

Herb Riddle on January 9, 2013

Autumns colours are seen in wisp

No intrusion from man nor beast

One creeps amongst this scene of mist

With our boxes we record in peace!

Another fine shot Erik, one which I share your feelings and objectivity. Another YS&L from me my friend.

Best wishes, Herb

Dezso Biczo © on January 9, 2013

Dear Erik!

Very nice misty recording, I like the picture

YSL.16.<<>>3.

Best wishes • Dezső • Thank you for your visit

« Previous12Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on January 4, 2013
  • © All Rights Reserved
    by Erik van den Ham

Groups