Panoramio is closing. Learn how to back up your data.

© Szent Pál öböl • St. Pauls Bay, Bugibba & Qawra

© Szent Pál öböl • St. Pauls Bay, Bugibba & Qawra


Island of Malta: St. Pauls Bay, Bugibba and Qawra

Málta

Alig kétórányi repülőút megtétele után egy különleges, a megszokottól teljesen eltérő világban találjuk magunkat. A Földközi-tenger szívében, Szicíliától alig 90 km-re délre, Málta és testvérszigetei Gozo és Comino várják kíváncsi látogatóikat.

A mintegy 316 km2-en elterülő aprócska országra többszörösen is igaz a mondás: kicsi a bors de erős. Fél Budapest nagyobb ország alig 400.000 lakosa békés jólétben, stabil gazdasági körülmények között, meglepő biztonságban él. Többek között ennek a kiegyensúlyozott, nyugodt életformának köszönhető, hogy oly sokan keresik fel a szigeteket minden évben.

Buggiba

Egymással összeépült, élénk, nyüzsgő üdülőváros a nevezetes Szent Pál öböl partján. Minden megtalálható, amire a turistának csak szüksége lehet.

Málta azonban több, mint egy békés szigetcsoport a Földközi-tenger térségében. Az évi közel 1,3 millió turistát Málta több mint 7000 éves történelme, rengeteg történelmi, építészeti és kulturális emléke, látnivalói, kulturális fesztiváljai, nyüzsgő éjszakai élete vonzzák.

Qawra, Bugibba és a Szent Pál három szomszédos üdülőfalu az öböl körül, Málta északi részén.

Amí 50 évvel ezelőtt volt, Qawra néhány parasztházak és egy bár, Bugibba gyakorlatilag nem kizárt és a Szent Pál-öbölben volt néhány halász ház és villák, amelyek a nyári rezidencia a gazdagoknak.

 Később fokozatosan, az épült és terjeszkedett Bugibba, sok máltai vásárt vagy bérelt nyári rezidenciát a területen, és nagy volt egy fellendülés hotelek , apartmanok, villák épültek.


Forrás: http://href.hu/x/j6ou

http://www.utazasom.hu/malta/malta/buggiba.html


Ne használd ezt a képet az én engedélyem nélkül.

© Minden jog fenntartva! • © all rights reserved.

Don't use this image without my explicit permission.


Show more
Show less

Photo details

  • Uploaded on January 21, 2013
  • © All Rights Reserved
    by Dezso Biczo ©