Panoramio is closing. Learn how to back up your data.

Régi Széchenyi tér... ll.  (© Pécs 2007. 08. 08.) Old Széchenyi Square

Régi Széchenyi tér... ll.  (© Pécs 2007. 08. 08.) Old Széchenyi Square


Így szerettük - Pécs Széchenyi tér - video 3:36

  • A „Pécs város központjának megújítása” projekt célja a műemléki védettségű, városfallal körbevett városközpont egykori északi és déli kapuja közötti közlekedési tengely közterületeinek teljes megújítása, valamint a 21. század kihívásainak megfelelő átalakítása. Ennek keretében kerül megtervezésre a Széchenyi tér, a Hunyadi utca, a Megye köz, a Szepesy I. utca, az Irgalmasok utcája. Ezek az utcák és terek kapcsolják össze a Baranya Megyei Múzeumokkal együtt megújuló Káptalan utcát és az Eszperantó parkot, illetve a Kossuth teret és a Hal teret.

    • A legnagyobb változás a közlekedésben itt történik, a felújítás után megszűnik a gépjárműforgalom a Széchenyi téren. A felszabaduló gépjármű-közlekedési felületek helyén tágas, sokszínű, gyalogosok számára kedvelt, használható területek jönnek létre. A tér körüljárhatósága azonban továbbra is megmarad és alkalmas lesz az autóbusz-közlekedésre. A Városháza előtti területen megszűnik a parkolás, helyette térplasztika- szerűen megjelenő vizes funkcióval is rendelkező felület kerül kialakításra.

Az építészeti tervpályázat 2008 júliusában zárult, a nyertes terveket az S73 Kft. készítette, amely a későbbiekben a továbbtervezést is végezte tenderterv szintig. A kiviteli tervekre az “Építész Kör” Építésztervező Kft. kapott megbízást. A beruházás generál kivitelezője a Bayer Center - Reneszánsz Konzorcium volt.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 1873 millió Ft.

Forrás:http://epiteszforum.hu/pecs-2010-szechenyi-ter

video:http://href.hu/x/j6px


Ne használd ezt a képet az én engedélyem nélkül.

© Minden jog fenntartva! • © all rights reserved.

Don't use this image without my explicit permission.


Show more
Show less

Photo details

  • Uploaded on January 21, 2013
  • © All Rights Reserved
    by Dezso Biczo ©