Ceiling in Basilica di 'Santa Maria in Trastevere', Roma: Assumption of the Blessed Virgin Mary into Heaven.

Not selected for Google Earth or Google Maps after a second review [?]

Comments (31)

« Previous12Next »
Chris10 © on February 26, 2013

Graag gedaan Ko. Ik had er al eens eerder enkele geplaatst en dan moet de rest een tijdje wachten, tot ze bijna in de vergeethoek raken :( Gelukkig surf ik nog wel eens rond in mijn oudere mapjes en kwam toen deze weer op het spoor... Werd gelijk weer enthousiast over Rome, zodat ik er binnenkort mogelijk nog een paar plaats.

Het is er zo mooi in het Vaticaans museum Jan (geldend voor die andere twee foto's), maar zoooooooooooooo ontzettend druk, dat ik eigenlijk bijna alleen maar plafondfoto's kon nemen. Gelukkig hadden we wel een goede nederlands sprekende gids, zodat we toch wel de highlights te zien kregen. Die foto's nam ik dus al wandelend in die drom met mensen.

Deze foto ging iets makkelijker, want hier kon ik mijn fototoestelletje op de grond leggen vanwege het omklapscherm, en zodoende kreeg ik ook weinig tot geen bewegingsonscherpte. Alleen had mijn vorige toestel heel weinig zoom, dus heb ik hem wel wat moeten croppen.

Was een schitterende basiliek Janny en ik raakte er dan ook bijna niet uit gekeken.

Misschien horen we later nog eens van iemand hóe men vroeger al die plafonds schilderde Louisa, daar zou je toch nekkramp van krijgen! En dan nog... snap ik niet hoe men het voor elkaar kreeg. Dit tafereel ziet er zo vrij klein uit, maar in het echt is het een heel groot schilderstuk, want die gewelven zijn erg hoog.

Oeioei, LIKE 7 (ipv 5 ;) van jou Lucien, dank je zo super hoor.... Als je een liefhebber van dit soort schilderingen bent, dan kan je je hart ophalen in Rome, daar weet je vast meer van. Heerlijk hoor!

Mijn toestelletje hier op de grond gelegd Wim, en gelukkig was het een beetje helder weer, zodat de kleuren mooi over kwamen. En ja, laten we het maar niet hebben over de 'gewone' mens in die tijd, anders raken we mogelijk niet uitgepraat.

Allen heel hartelijk dank voor de erg MOOIe waarderingen. Ben blij dat jullie er van kunnen genieten.

Groetjes, Christien.

alitza on February 26, 2013

Wow! Ik heb er eens - echt moe van een lange dag - een hele tijd op het plaats voor deze kerk gestaan, Christien. Nu voel ik me stom dat ik toe niet toch binnen ben gegaan. Wat een mooie plafondschildering!

Groetjes

alitza

Chris10 © on February 27, 2013

Het is echt jammer dat je deze kerk niet van binnen hebt gezien Alitza, want hij is erg MOOI. Wij hebben er een hele tijd doorgebracht.

Dank voor je fijne complimenten. Groet, Christien.

Teunis Haveman on February 27, 2013

Ik denk dat het daar echt mooi is

Fraaie kleruen Copliment

Ja ben er even weer hier

gr Teunis

Guizel J.c on February 27, 2013

Excellent capture and work of art

LIKE

Cheers-J.C

Chris10 © on February 27, 2013

Dat is het zeker Teunis. Als ik zo'n weekend een stedentripje maak, dan kom ik eigenlijk ogen te kort. Dit was een prachtige basiliek en heb er genoten.

Thank you J.C for your kind compliment.

Warm wishes sent your way. Greetz, Christien.

els f-two on March 4, 2013

prachtig gefotografeerd en er is zoveel op te zien! ben ook altijd onder de indruk van deze bijzondere kunst op plafonds... fijne avond nog! groetjes, Els

Alireza Javaheri on March 4, 2013


 • Nice shot & beautiful Photo ...

 • L I K E - Best wishes


Chris10 © on March 8, 2013

Het was ook indrukwekkend om te zien Els. Zelden heb ik zoveel mooie schilderingen gezien in één kerk, uitgezonderd het Vaticaans Museum dan hoor. De kleuren waren hier formidabel en helder licht.

Thanks for your LIKE Alireza.

Greetz / Groet, Christien.

hugodillen@telenet.b… on March 8, 2013

Prachtig, Chris10, ben écht onder de indruk zowel van het plafond als van de foto. Want het is écht niet makkelijk om een plafond zo Mooi op de foto te krijgen(althans ik vind het altijd een hele klus). Voortreffelijk ! Groetjes, Hugo.

Chris10 © on April 4, 2013

Hey Hugo. Ontzettend bedankt voor je erg mooie compliment hier. Ben er erg blij mee.

Wat een kleuren zitten hier in hè? Het was ook zeker niet makkelijk om het zo op de foto te krijgen. Heb een aantal pogingen gewaagd en dit is dan de crop van één van die probeersels. Mocht je nog eens naar Rome gaan, zoek dan zeker deze Basilique op, het zal je niet spijten...

Groet, Christien.

« Previous12Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on February 23, 2013
 • © All Rights Reserved
  by Chris10 ©
  • Camera: Canon PowerShot A610
  • Taken on 2008/11/14 13:54:36
  • Exposure: 0.077s (1/13)
  • Focal Length: 7.30mm
  • F/Stop: f/2.800
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups