Meadow Pipit, Anthus pratensis, Graspieper

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

2013-03-18; looking in the Duifpolder if the Black-tailed Godwit's are back from Africa

De graspieper lijkt qua kleur en grootte sterk op de veldleeuwerik, maar onderscheid zich door de dunnere snavel en langere staart. Net als leeuweriken hebben ook piepers een zangvlucht, waarbij de vogel opstijgt en al zingend omhoog vliegt. Aan het einde van vlucht laat de vogel zich met gespreide vleugels en staart naar beneden vallen om weer te landen.

De graspieper geeft de voorkeur aan open terrein en is aan te treffen op grasland, heide, kwelders en hoogveen. Ook het nest wordt op de grond gebouwd, maar is wel goed verstopt tussen de planten. Het leefgebied van de vogel is een goede manier om de graspieper te onderscheiden van de boompieper die voornamelijk in gebieden met bomen leeft.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (4)

Bram van Broekhoven on March 27, 2013

Mooie twee luik, prachtige opname van dit vogeltje Like

Groeten, Bram

Chris10 © on March 27, 2013

Nog geen hekkies, maar wel een prachtig gefotografeerde Graspieper. Ik denk dat ik hem bijna als een mus versleten zou hebben. Sorry hoor Berend, maar ik vind hem daar best wel op lijken.

Ik kom terug hoor...

Groetjes, Christien.

bdeh on March 27, 2013

Dank je Bram, ze zijn verschrikkelijk schuw. Ik kon maar enkele opnames van deze Graspieper maken. Groeten Berend

bdeh on March 27, 2013

Vanmorgen eindelijk een dag met iets minder harde wind en een heldere hemel. Dus ik ben eerst op zoek naar vogels geweest en ik heb na de lunch 3 hekjes geupload Christien. Daarna weer de polder in geweest.

Mussen hebben een forsere snavel dan de (Gras)piepers. Maar toen ik pas begon met het fotograferen van vogels zou ik ook eerst aan een Mus hebben gedacht. Groeten Berend

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on March 25, 2013
  • © All Rights Reserved
    by bdeh
    • Taken on 2013/03/18 11:32:23

Groups