Common Gull, Larus canus, Stormmeeuw

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

2013-03-18; looking in the Duifpolder if the Black-tailed Godwit's are back from Africa

De stormmeeuw is een kleine meeuw, maar toch groter dan de kokmeeuw en met geelgroene in plaats van oranje poten en snavel. Hoewel de stormmeeuw ook in Nederland broedt, ligt het eigenlijke broedgebied verder naar het noorden, onder andere in Scandinavië en Rusland. De vogels broeden afzonderlijk of in kleine kolonies, in West-Europa voornamelijk langs de kust. Het nest wordt meestal gebouwd op een verhoging en omdat de vogels mensen niet uit de weg gaan, zijn de nesten vaak te vinden op daken van gebouwen of op bijvoorbeeld lantaarnpalen.

In de winter trekt de populatie voor een groot gedeelte naar de kustgebieden van de Noordzee. In perioden met storm zoeken de vogels beschutting in het binnenland, waar ze dan hun voedsel vergaren op akkers en in weilanden.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (4)

© BraCom (Bram) on March 28, 2013

prachtige opname van deze meeuwen, persoonlijk had ik die tweede er af gesneden, maar dat is een kwestie van smaak denk ik Like

Groeten, Bram

bdeh on March 28, 2013

Ook hier weer de hele opname gebruikt Bram, ik heb de andere meeuw er op gelaten omdat de linker meeuw (te) dicht aan de linkerkant staat. Bedankt, groeten Berend

els f-two on March 30, 2013

ook weer een mooie closeup! like

bdeh on March 31, 2013

Er stonden veel meeuwen in de polder op zoek naar wormen Els. Bedankt, groeten Berend

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on March 28, 2013
  • © All Rights Reserved
    by bdeh
    • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D7000
    • Taken on 2013/03/18 11:42:47
    • Exposure: 0.001s (1/1000)
    • Focal Length: 600.00mm
    • F/Stop: f/7.100
    • ISO Speed: ISO500
    • Exposure Bias: -0.33 EV
    • No flash

Groups