ijspannekoeken op de Gouwzee

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (14)

kante on March 30, 2013

Schöne Wellen aus Eis! Und ein schön gestaltetes Foto! Like!

Syborgh on March 31, 2013

Danke fürs Kompliment, Kante.

Margaritha on April 9, 2013

Prachtig! Jij en jouw Fuji lijken een goed span. Ook met optimaal vergroten ziet het er prima uit.

Syborgh on April 10, 2013

Fuji X100 blijft een beroerde camera wat ergonomie betreft; voor je het weet zit je met je duim, hand, vinger op een knop waardoor onbedoeld een instelling veranderd. Helemaal niks voor dit vreselijk koude weer als ik met handschoenen aan werk. Dan liever mijn ouwe robuuste Nikon! Fuji kan ook niet goed tegen de vorst.

Margaritha on April 12, 2013

Jammer van die ergonomie. Het probleem doet zich vaker voor bij kleinere camera's. Gelukkig komt de zomer eraan. Ik had begrepen dat je verder wel tevreden bent over de Fuji.

Syborgh on April 12, 2013

Absoluut. Behalve dan de traagheid; ik kan er maar slecht mee fotograferen vanuit de rijdende auto. De Nikon is veel sneller en stabieler. De Fuji is vergelijkbaar met een raspaard, de Nikon met een werkpaard.

Muhammet S. “muhsapo… on May 1, 2013

Very good shot...Best Wishes! L+F

Syborgh on May 2, 2013

Thank you for visit and nice words, MuhSaPo.

Best regards, - Syborgh

Maxburgh on May 14, 2013

Ken ik zo goed van achter mijn huis; de winter op zijn mooist. Trouwens in NL heb je dan een Gouwzee in Vlaanderen had je tijdens het interbellum de zgn. Gouwleiders. Als straf voor hun notoir collaborerend gedrag was het misschien niet onaardig geweest on ze in de Gouwzee te dumpen

Syborgh on May 14, 2013

Zoals de na Neurenberg ter dood gebrachte nazi's door de Isar zijn gespoeld bedoel je? :))

Maxburgh on May 16, 2013

Och ja, zoiets als het nazi-as in de Isar. Tot mijn grote verbazing zijn er heden ten dage in Vlaanderen nog Gouwleiders (bij de Vlaams Nationalistische Jeugd). Met besmeurde termen en namen heeft men blijkbaar minder moeite , dan in NL. En wat dacht je van de Antwerpse Vlaams Belang politicus met de naam -ja echt- Siegbert Heylen?

Syborgh on May 18, 2013

Oh jee, hier hapert mijn kennis van bezoedelde namen (zoals Heylen) in Vlaanderen. Licht a.u.b. even toe, Max..

Maar het woord gouw is geen fout woord geworden sinds het nazi- en het hedendaagse nationalistische schorum er royaal gebruik van (heeft ge)maakt; de Vlaamse scoutingbeweging bijvoorbeeld, gebruikt die term ook voor hun afdelingen.

Maxburgh on May 20, 2013

Nou, helemaal juist was het niet wat ik geschrevan had . Het betrof ene zekere Siegfried Heylen! die in de plaatselijke politiek van mijn geboortedorp orde op zaken wilde stellen. En wat betreft het woord gouwleider: 't Is tegenwoordig misschien wat minder fout dan 70-80 jaar terug , maar het is toch vooral de (Vlaamsnationale) scouts die deze term zonder enige gene nog gebruiken. Net zoals Vlaamse studenten met een pint teveel op het "Deutschland Ueber alles" durven aan te heffen. Ik vind het toch wel echt erover.

Syborgh on May 20, 2013

Onze Gouwzee duidt er al op dat het begrip gouw (gebied, buurt) dateert van vóór het nazisme en het hedendaags nationalisme. Tolkien gebruikt de Engelse evenknie shire (als in Wiltshire, Worcestershire) wat correct vertaald is met gouw in de Nederlandse vertaling van De hobbit en In de ban van de Ring. Ik til niet zo heel zwaar aan dit soort besmette woorden. Gebruik van beeldsymbolen als de fasces, de swastika] en de [triskelion en het zingen of spelen van deuntjes vind ik gevaarlijker omdat die een primitiever deel aanspreken.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on March 28, 2013
 • © All Rights Reserved
  by Syborgh
  • Camera: FUJIFILM FinePix X100
  • Taken on 2013/03/27 15:24:19
  • Exposure: 0.001s (1/800)
  • Focal Length: 23.00mm
  • F/Stop: f/11.000
  • ISO Speed: ISO400
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • Flash fired

Groups