Fremdgehen kan teuer werden!

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (23)

« Previous12Next »
Syborgh on June 2, 2013

Ja, Fotocommunity is veel selectiever, meer voor voor de serieuze fotoamateur en (semi-)professional. Er staan geen antieke plaatjes, archiefstukken en posters zoals op Flickr. (Daarentegen wel weer van die weeïge door de heren eeuwig geliefde 'naaktstudies'..)

Ipernity ken ik niet uit eigen ervaring. Maar het werd in een adem door die actievoerder aanbevolen in zijn laatste actiemailtje, waardoor ik een beetje vieze smaak in de mond kreeg: alsof de hele actie het lokken van klanten naar Ipernity ten doel had gehad..

Daarbij zit ik toch liever bij een Europese fotosite, al was het maar vanwege de vormgeving, Want vormgeving, daar begrijpen Amerikanen echt niets van omdat alles gericht is op commercie. En het commerciële model is per definitie mainstream dus smakeloos.

Als je niet al te veeleisend bent, ga dan naar Picasa. Dat is volledig gratis. (Dus ben jijzelf het product.) Het is net als Panoramio van Google, en die wil je steeds overal tegelijk ingelogd houden om je webgangen zo goed mogelijk te volgen. (Net als Yahoo doet trouwens.) Als je daar niet mee zit, ga dan naar Picasa. Krijg je ook nog een downloadbaar foto-opslagsysteem erbij en een fotobewerker. Vroeger was Picasa zelfstandig, net als Panoramio. Maar alles wordt opgeslokt door de Grote Twee: Google en Yahoo. Het hele Web 2.0 gaat zo naar de klooten. Gelukkig is internet niet identiek aan het www. ;)

janny on June 3, 2013

Dank voor je uitvoerige antwoord. Het lag er inderdaad wel een beetje dik bovenop in het bericht over Ipernity, waardoor je argwaan gewekt wordt; vandaar, dat ik aan jou vroeg of je bekend was met deze site. Wat betreft je aanbeveling om naar Picasa te gaan: ik heb al Picasawebalbums maar de laatste tijd, sinds de wijzigingen is alles verweven met google+, zodat je klikken verwijderd bent van wat je eigenlijk wilt zien, je gewone webalbum. Voor Jan met de pet zal het wel altijd gevecht tegen windmolens blijven :(

Syborgh on June 3, 2013

Je moet inderdaad weten wat je doet als je wil ontsnappen aan de ergste achtervolgingen van de grootmachten. Ik heb om die reden mijn Picasa-account helemaal leeggehaald. Opzeggen kan niet, tenzij je je eraan gekoppelde gmail-adres opheft. Ja, als ze je eenmaal aan de haak hebben.. Ik ben het af en toe goed zat om continue op m'n nek te worden gezeten bij YouTube en Panoramio. Daarom mijdt ik YT meestal helemaal maar en frequenteer ik alleen Panoramio nog. De overige Google-diensten (Maps, Translate, Search) gebruik uitsluitend volledig anoniem zonder enig cookie te accepteren. :)

« Previous12Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on May 6, 2013
 • © All Rights Reserved
  by Syborgh
  • Camera: FUJIFILM FinePix X100
  • Taken on 2013/04/30 14:45:21
  • Exposure: 0.002s (1/500)
  • Focal Length: 23.00mm
  • F/Stop: f/8.000
  • ISO Speed: ISO400
  • Exposure Bias: -0.33 EV
  • No flash

Groups