Meadow Pipit, Anthus pratensis, Graspieper

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

2013-04-16, I went to the Wollebrand area in Naaldwijk, to look for the Pied Avocet (Kluut). Later on I went to 's Gravenzande to look for the Pied Wagtail.

De graspieper lijkt qua kleur en grootte sterk op de veldleeuwerik, maar onderscheid zich door de dunnere snavel en langere staart. Net als leeuweriken hebben ook piepers een zangvlucht, waarbij de vogel opstijgt en al zingend omhoog vliegt. Aan het einde van vlucht laat de vogel zich met gespreide vleugels en staart naar beneden vallen om weer te landen.

De graspieper geeft de voorkeur aan open terrein en is aan te treffen op grasland, heide, kwelders en hoogveen. Ook het nest wordt op de grond gebouwd, maar is wel goed verstopt tussen de planten. Het leefgebied van de vogel is een goede manier om de graspieper te onderscheiden van de boompieper die voornamelijk in gebieden met bomen leeft.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (2)

© BraCom (Bram) on May 7, 2013

Prachtige foto's van deze Graspieper Like

Groeten, Bram

bdeh on May 8, 2013

Er zaten een aantal Witte- en Gele kwikstaarten en een groepje Graspiepers op het grasveld dat dienst doet als parkeerplaats Bram. De Rouwkwikstaart was er nog niet maar ik was dik tevreden. Bedankt, groeten Berend

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on May 7, 2013
  • © All Rights Reserved
    by bdeh
    • Camera: NIKON D7000
    • Taken on 2013/04/16 13:14:51

Groups