High jump; Western Yellow Wagtail, Motacilla flava, Gele kwikstaart

Not selected for Google Earth or Google Maps after a second review [?]

2013-04-16, I went to the Wollebrand area in Naaldwijk, to look for the Pied Avocet (Kluut). Later on I went to 's Gravenzande to look for the Pied Wagtail.

De gele kwikstaart lijkt op de grote gele kwikstaart, maar de onderzijde is feller geel van kleur, terwijl de rug van de grote gele kwikstaart lichtgrijs in plaats van olijfgroen is. Ook is de gele kwikstaart minder gebonden aan het water. Het mannetje is van het vrouwtje te onderscheiden door de gele onderzijde die bij het vrouwtje minder helder is. Door de lichte wenkbrauwstreep is de gele kwikstaart te onderscheiden van enkele sterk gelijkende kwikstaarten. Op de grond wipt de vogel vrijwel voortdurend met de lange staart. De vlucht van de gele kwikstaart is golvend.

De vogel wordt vaak aangetroffen in de nabijheid van grazend vee. De vogel bouwt het nest bij voorkeur goed verstopt in vochtig grasland.

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (8)

© BraCom (Bram) on May 7, 2013

Die heb ik er vandaag een paar op de tulpen vastgelegd

leuk ze gingen boven op paarse tulpen zitten, die kleine gele vogeltjes.

Dit is een heel bijzonder en mooie foto Berend Like

Groeten, Bram

Jack Tol on May 7, 2013

Wow, wat een schitterend moment heb je hier te pakken Berend. Ook staat dit sierlijk wezentje perfect in de foto gepositioneerd.

Groeten,

Jack

bdeh on May 8, 2013

Ik heb even op jouw Flickr pagina gekeken Bram en die Gele kwikstaart in de paarse tulpen ziet er prima uit. Bedankt, groeten Berend

bdeh on May 8, 2013

Precies op het moment van gesloten vleugels tijdens de vlucht afgedrukt Jack. Een kwestie van geluk, maar dat komt mede door het geduldig wachten en snel schieten. Bedankt, groeten Berend

Louisa H on May 8, 2013

Dat moet op een moment van een seconde zijn geweest Berend , die vastlegging heb ik nog nergens gezien ,en hij staat er dan nog heel scherp op, hier zie je ook zijn wat groenige rug, wij noemde die altijd de Engelse gele kwik, hij doet me altijd denken aan mooi weer want dan zagen we hem meestal, vooral in het westen van Nederland.

Groetjes,Louisa

bdeh on May 8, 2013

De sluitertijd was hier 1/1600 van een seconde, dus best wel snel Louisa. Ik vond het een grappige foto, het lijkt net of die recht omhoog springt. Ik had er in NL nog nooit een gezien, dus ik ging tevreden naar huis. Bedankt, groeten Berend

© BraCom (Bram) on May 8, 2013

Een foto van mijn (heb hem wel moeten croppen) Gele Kwikstaartje

Groeten, Bram

bdeh on May 9, 2013

Ik had die fraaie foto met die uitbundige kleuren al gezien Bram, zie mijn commentaar hier boven. Groeten Berend

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

 • Uploaded on May 7, 2013
 • © All Rights Reserved
  by bdeh
  • Camera: NIKON CORPORATION NIKON D7000
  • Taken on 2013/04/16 13:16:23
  • Exposure: 0.001s (1/1600)
  • Focal Length: 600.00mm
  • F/Stop: f/5.600
  • ISO Speed: ISO1000
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash

Groups