Panoramio is closing. Learn how to back up your data.

THE MONASTERY OF SR.GEORGE THE VIKTOR V.RAJCHICA (DEBAR)

Во манастирот “Св. Ѓорѓија Победоносец” се изработуваат митри кои се мошне квалитетни и барани од епископите, не само од македонската црква, туку и пошироко.Од 2003 година до денеска, монахињите имаат изработено над 150 митри што ги носат великодостоинственици на православните цркви во Америка, Африка, Русија, Грција, Украина, Бугарија, Романија, Србија, Црна Гора и во други држави, ерусалимскиот патријарх и вселенскиот патријарх Вартоломеј.

Show more
Show less

Photo details

 • Uploaded on June 24, 2013
 • © All Rights Reserved
  by Darko Onosimoski
  • Camera: Canon PowerShot A480
  • Taken on 2013/06/23 10:29:18
  • Exposure: 0.001s (1/800)
  • Focal Length: 6.60mm
  • F/Stop: f/3.000
  • ISO Speed: ISO80
  • Exposure Bias: 0.00 EV
  • No flash