Radio Kootwijk

Selected for Google Maps and Google Earth

Comments (30)

« Previous12Next »
Bo en Steven on October 31, 2008

Erg indrukwekkend!

gezginruh on November 15, 2008

Hi Luud Riphagen,you have an excellent galery.Congratulations.Greetings from İstanbul.

Syborgh on November 28, 2011

Luud, dit is de directe link naar jouw Kootwijk-foto op de flinke-jongens fok-site van ene Michiel Scheffer:: http://michielscheffer.nl/wp-content/uploads/2011/02/Radio_Kootwijk.jpg

Die nette politiek Scheffer is blijkbaar degene die achter de fok-site sit ;) althans, ze de (web)ruimte geeft.

Heb je al eens een mailtje geprobeerd aan abuse@michielscheffer.nl of webmaster@fok.nl ?

Het is de moeite van 't proberen waard, hoewel de hufterige naam van de site (fok) weinig hoop op fatsoen geeft..

Groeten, - Fried (net een CC-akkefietje achter de rug met Geolocations.ws)

Luud Riphagen on November 28, 2011

Thank you all for the kind comments ; Tukis , Bo en Steven and gezginruh.

Bedankt Fried , ik zal er naar kijken dit moet op te lossen zijn. Kan wel even duren want ik heb er momenteel nog zo'n 40 stuks op de lijst staan , de meeste gevallen zijn door één telefoontje opgelost. Maar er zit ook alweer een boekomslag bij. Je wordt er echt helemaal ziek van , ik wil zo af en toe ook nog graag eens wat foto's maken.

Groet Luud

Syborgh on November 28, 2011

Ach, Luud ik hou het voor gezien met ongeoorloofd gebruik. Ze doen maar wat ze niet laten kunnen. Het internet wordt er voor ouwe rotten zoals ik die de goeie oude internetgemeenschap nog hebben meegemaakt (ik vanaf 1995) alleen maar beroerder op. Ik ga zelden meer het internet op behalve naar mijn 'eigen' sites en naar de goede archieven en nieuwssites. Het zogeheten 'sociale gebeuren' kan voor mij het dak op. Daar ben ik heel a-sociaal in..;) Het gaat vooral nergens over. En ik fotografeer vrolijk door! Succes met je jacht. :(

Fried

Luud Old on December 6, 2011

Michiel Scheffer heeft het plaatje inmiddels verwijderd Fried . Hij gaf aan zich bewust te zijn van het misbruik maar als politicus niet over de tijd en het geld te beschikken om een fotograaf in te huren. Ik denk dat je begrijpt dat ik hier maar niet verder op in gegaan ben. Daar had deze spraakwaterval ook geen tijd en interesse voor merkte ik tijdens het telefoon gesprek.

Groet Luud

Syborgh on December 6, 2011

Mooi zo. Maar wat een smoezen zeg; hij had toch gewoon toestemming kunnen vragen aan jou! Of kost dat ook te veel tijd? Zelfs bekende fotografen als Pieter Boersma, Vincent Mentzel, Chris van Houts e.a. geven binnen een dag per e-mail 'ja' als je netjes vraagt om eenmalig en niet-commercieel gebruik op een weblog! Die Scheffer is gewoon niet opgevoed.

Groeten, - Friedl

Erik van den Ham on December 8, 2011

Soms zijn er ook nog mensen die het netjes vragen.....gelukkig. De foto waarover ik het heb gaat gebruikt worden als illustratie bij een wetenschappelijk onderzoek. Komt ook in een Amerikaans vakblad en de mensen daar snappen hoe het moet. Of ik ook even duidelijk per mail wilde bevestigen dat de foto door hun mag worden gebruikt onder de gestelde voorwaarden.

Ik geloof dat ik zo'n figuur als Scheffer gewoon even een factuur zou sturen voor het gebruik. Als hij er doelbewust voor heeft gekozen om dit zo maar te doen sta je erg sterk.

Groeten, Erik

Syborgh on December 9, 2011

Je moet mensen wel een kans geven hun fout te herstellen, en dat laatste heeft Scheffer gedaan door de foto te verwijderen.

  • Of ben jij van de harde Verdonk/Teeven-lijn, Erik?
Erik van den Ham on December 9, 2011

Nou kijk er zit een verschil in tussen een foutje en bewust jatten. Als ik naar de winkel ga en laat 'per ongeluk' wat in mijn zak vallen en ga zonder het af te rekenen naar buiten en wordt door iemand van de winkel er op gewezen dat ik dat voorwerp in mijn zak niet heb betaald, zegt men ook niet (logischerwijs) als u het nu alsnog even terug geeft even goede vrienden.

Dat zou een mooie bedoeling worden want de pakkans is voor veel dingen zeer laag. Dat zelfde geld ook voor het 'jatten' van foto's. Mensen met dit soort websites generen daar doormiddel van advertenie's geld mee. Het zijn dus professionals. Met de opkomst van het digitale tijdperk lopen veel artiesten (gooi alles maar even op één hoop: fotografen, muzikanten, kunstenaars enz) geld en opdrachten mis omdat goedwillende amateurs ineens hun concurrent geworden zijn en vaak van alles zonder vergoeding beschikbaar stellen. Zij hoeven er immers toch niet van te eten!

Het ongeoorloofd gebruiken van foto's is wel degelijk een vorm van diefstal. Zeker als dit gebeurt door mensen die precies weten hoe dit werkt.

Er is namelijk nooit of te nimmer een excuus om de foto ongevraagd te gebruiken. Mocht het zo zijn dat iemand ergens een afbeelding tegenkomt die hij wil gebruiken (en dan heb ik het uiteraard over prof. en niet als een bureaublad achtergrond of in een werkstuk voor school) en de auteur is niet duidelijk dan heb je de verplichting te achterhalen wie de maker ervan is. Blijkt dit onmogelijk dan kan je je vrijwaren van aansprakelijkheid door contact op te nemen met Foto Anoniem en de boel daar te regelen.

Dit soort jongens weten donders goed waar ze mee bezig zijn, diefstal.En om nu iedere keer als ze weer wat gepikt hebben te zeggen geef maar terug en de volgende keer wel even om toestemming vragen lijkt mij voor dit soort doorgewinterde criminelen (wat dat ben je als je dit doelbewust op grote schaal doet)lijkt mij wat erg mild. Daar hoef je geen Verdonk/Teeven voor te heten in mijn opinie ben je dan een dromer die sinds de Flower Power is blijven hangen met het idee dat iedereen het eigenlijk het beste voorheeft met de wereld en alle mensen van nature goed.

Hij heeft de foto gebruikt dus is het niet raar om daar dan ook een vergoeding voor te betalen. Mocht je na dit verhaal nog steeds vinden dat het niet nodig is dan kom ik graag eerdaags je auto 'lenen' en gebruik deze om mee naar mijn werk te gaan ed. (nadat de tank leeg is ben ik best bereid zelf de brandstof te betalen) mocht het zo zijn dat jij of de politie er achter komen dat ik jou auto heb dan maak je daar toch geen probleem van toch. Jij krijgt hem dan terug (jij weer blij) en ik zelfs bereid om de tank weer vol te gooien (das aardig!)en we hebben het er niet meer over.

Ps. ik hoor graag waar die staat mocht het zo zijn wellicht kan je dan ook de sleutel doen toekomen want dan kan ik hem verder 'heel' houden.

« Previous12Next »

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on April 12, 2008
  • © All Rights Reserved
    by Luud Riphagen

Groups