Károlos kai Níkos Milános tavérna "Skála tou Milánou 1896-2006" ΄...Ἐκεῖνοι ποὺ κάποτε θὰ ζήσουν ἐδῶ ποὺ τελειώνουμε....ἂς μὴ μᾶς ξεχάσουν,.....Ἐμεῖς ποὺ τίποτε δὲν εἴχαμε θὰ τοὺς διδάξουμε τὴ γαλήνη. Γιῶργος Σεφέρης - «Μυθιστόρημα»

Small photos are not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Σκάλα του Μιλάνου, Video 1, Video 2, Video 3, Video 4, Video 5, Video 6, Video 7

….από εκει πέρασαν πολλοί πέρασα και εγώ τραγουδούσαμε μαζί είχα θέση στο διπλανό τραπέζι, μοιραστήκαμε πολλές ιστορίες λόγω και κοινής καταγωγής, μου διηγήθηκαν τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν αλλά έζησαν με αξιοπρέπεια εκεί γνώρισα τον αξέχαστο Πάνο τον Γεραμάνη,τον Άρη τον Σκιαδόπουλο, τον κουμπάρο του Κάρολου και αδελφό του πρωθυπουργού που συνήθιζε να έρχεται τακτικά και πολλούς ακόμη, από τα πέρατα του κόσμου ερχόταν για να τους ακούσουν, όλοι μέσα στην ταβέρνα ήμασταν μια παρέα. Έφευγα τελευταίος πολλές φορές με τον Νικόλα τον άφηνα στην ΟΓΛ που είχε το σπίτι. Τα καλοκαίρια κάναμε και παρέα το ευχαριστιόταν το τελευταίο καλοκαίρι τους είχα ανεβάσει στην Πορταριά μου διηγηθήκαν ιστορίες όταν ήταν μικροί έμεναν τα καλοκαίρια στην Πορταριά και δούλευαν γκαρσόνια στο μαγαζί του κουμπάρου τους του Παπαγγελή εμένα μαγαπούσαν είχαν και ένα μακρινό ξάδελφο Μιλάνος ακούγεται και αυτός, τότε στα δύσκολα χρόνια όταν περνούσε από έξω από την ΣΚΑΛΑ άλλαζε πεζοδρόμιο φοβόταν μη τον φακελώσουν, ήταν μια ζω’η αριστεροί ο πατέρας τους είχε βάλει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Παγασών στην δεκαετία του 30 με το τότε ΚΚΕ….. Την άνοιξη του 2006 έπιασε ο Κάρολος μια καρδερίνα, από το μαγαζί δεν έλειπε ποτέ και μου την έδωσε ως γνωστό τα μικρά δύσκολα προσαρμόζονται δεν έζησε μου ρωτούσε τι κάνει δεν ήθελα να του το πω μην το στενοχωρήσω λίγο μετά έφυγε ο Νικόλας. Από το πρώτο καιρό που άρχιζα να συχνάζω στην ΣΚΑΛΑ μου είχαν ζητήσει να μου παίξουν τα τραγούδια που ήθελα και αυτά που ζήτησα τα είχαν προσαρμόσει στο ρεπερτόριο τους και τα έπαιζαν, όταν τύχω συναυλία του Στάθη που κάνει τα καλοκαίρια ζήτω από τον Κώστα που εκεί έμαθε μουσική και είναι καλός στα βήματά τους τώρα είναι μαζί με το Στάθη τον μικρότερο αδερφό τους και μου τα παίζει. Το τελευταίο καιρό είχαν πολλά προβλήματα εκτός από την Α.Ε.Π.Ι. που την είχαν γράψει στο μαυροπίνακα και με τις υπηρεσίες της Νομαρχίας ως γνωστό ήταν πολύ παλιό μαγαζί εκεί είχε πριν την ταβέρνα ο Μίμης Παπανικολάου από το Κατηχώρι το κατάστημα σαν παλιό δεν κάλυπτε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αυτό τους είχε στενοχωρήσει πολύ, παρόλο που είχε ενδιαφερθεί και το γραφείο του κ.Πρω...πήγε από κει και ο τότε Νομάρχης, όλα άρχισαν τότε...και έπεσε η αυλαία είχαμε προλάβει και κάναμε τα τελευταία γενέθλια εκείνο το βράδυ το πρόγραμμα έβγαλαν ο Νικόλας και τα παιδιά από την Θεσσαλονίκη ο Κάρολος δεν άντεξε. Εκείνο το βράδυ είχε έρθει από την Αθήνα και η δικηγόρος κυρία Χαρίκλεια ήταν γυναίκα καθηγητή στο Ε.Μ.Π. Ζάννου, συνήθιζε να έρχεται ειδικά για τους Μιλαναίους την ανέβασα στην Μακρινίτσα είχε ακόμη χιόνι. Πρώτα έφυγε ο Νικόλας και μετά ο Κάρολος και έτσι έκλεισε μια ιστορία εκατό χρόνων και πια δεν ξανακούστηκε …κι αύριο μέρα είναι…..

Show more
Show less
Save Cancel Want to use bold, italic, links?

Comments (124)

Lucjan Grabowski on January 3, 2014

Great shot - L - best wishes, Lucjan

SD34 on January 7, 2014

Very nice scene! ☆☆LIKE!☆☆

Best wishes from JPN,SD34

Посмотрел видео- очаровательно! Удачи и клиентов побольше!

Thanasis Germanos on September 29, 2014

URGENT : We can save Panoramio ! Signing the petition form we can keep our beloved Panoramio alive !!! We need minimum 10.000 signatures, but we can reach MUCH MORE ! URGENT : On peut sauver Panoramio ! Il existe une forme de petition pour ceux qui veulent que Panoramio reste ouvert. Nous avons besoin de 10.000 signatures, mais nous pouvons atteindre BEAUCOUP PLUS ! URGENTE : Assinando o formulário de petição há a eventualidade de se manter aberto o Panoramio ! Precisamos mínimos de 10.000 assinaturas, mas podemos atingir MUITO MAIS ! URGENTE : firma de la solicitud existe la posibilidad de mantener abierta Panoramio! Tenemos que partir de 10.000 firmas, pero podemos llegar MUCHO MÁS ! URGENTE : Possiamo salvare Panoramio! Firma la petizione possiamo mantenere nostro amato Panoramio vivo !!! Abbiamo bisogno di minimo 10.000 firme, ma possiamo raggiungere MOLTO DI PIÙ ! ΕΠΕΙΓΟΝ: Μπορούμε να σώσουμε το Panoramio ! Υπογράφοντας την σχετική αίτηση μπορούμε να κρατήσουμε το αγαπημένο μας Panoramio ζωντανό. Χρειαζόμαστε 10.000 υπογραφές, αλλά μπορούμε να έχουμε ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ !

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on July 15, 2013
  • © All Rights Reserved
    by Thanasis Germanos
    • Taken on 2009/03/25 23:31:13

Groups