Overall Winners Roei Elfstedentocht 2008

Not selected for Google Earth or Google Maps [?]

Comments (1)

Erik van den Ham on May 3, 2008

Elfsteden Roeimarathon

Taken from: www.elfstedenroeimarathon.nl

Jaarlijks terugkerend evenement

Ieder jaar wordt op de vrijdag(nacht) en zaterdag na Hemelvaart de vermaarde Elfsteden Roeimarathon gehouden. In 2008 vindt het evenement plaats op 2 en 3 mei. Honderd binnen- en buitenlandse teams, samen goed voor ruim 1100 geoefende roeiers, binden met elkaar - en het horloge - de strijd aan om de 200 kilometer als snelste af te leggen. Om in aanmerking te komen voor het felbegeerde Elfstedenkruisje is 24 uur de limiet.

Het startschot wordt op vrijdagavond 2 mei om 20.00 uur door Erika Terpstra gegeven in de Leeuwarder Prinsentuin. Bij toerbeurt starten achtereenvolgens de wedstrijdroeiers, de veteranen, de mixed en de damesteams. Als laatste varen de toerroeiers richting Dokkum. De winnende ploeg zal op zaterdag, rond 13.00 uur, finishen bij het clubhuis van organisator LRV Wetterwille, aan de Leeuwarder Froskepôlle.

De Elfsteden Roeimarathon is in de roeiwereld uitgegroeid tot een evenement van formaat. De tocht, die dit jaar voor de 23ste keer wordt gehouden, vraagt veel uithoudings- en doorzettingsvermogen van de deelnemers. Omdat de snelheid sterk beïnvloed kan worden door weersomstandigheden is een uitstekende controle en techniek nodig om deze estafette succesvol af te leggen.

De teams kunnen zich opgeven via deze website. De ploegen bestaan uit minimaal 9 en maximaal 12 personen, die in estafettevorm het traject roeien. Toeschouwers kunnen de doorzetters vrijdagavond in Leeuwarden, Barthlehiem en Dokkum aanmoedigen. Bij zonsopgang zullen de eerste boten Sloten passeren om vervolgens via Balk, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen en Franeker de meet in Leeuwarden te bereiken. Zie tijdschema (link) voor de verwachte doorkomsttijden per stad.

Sign up to comment. Sign in if you already did it.

Photo details

  • Uploaded on May 3, 2008
  • © All Rights Reserved
    by Erik van den Ham

Groups