Ladjánszki Veronika
photos
on Google Maps
views
Nyugdíjas pedagógus vagyok, Pécelen élek. 1977 óta fényképezek. Eleinte diáztam, majd papír képeket készítettem. 2004-ben vettem az első digitális gépemet.Azóta nem kell meggondolnom,hogy mikor és mit kapok le, tudok miből válogatni.
« Previous12345678...5455Next »

Ladjánszki Veronika's conversations

Valóban fantasztikus. Ha tehetem meglátogatom és mindíg találok valami újat, szépet. Köszönöm a látogatást kedves Veronika.

Everyone

Thank you very much for your visit.

Have a nice day.

Gyöngyi ** ლ (╹ ◡ ╹ ლ)

Köszönöm Mindkettőtöknek.

Üdv. Vera

Ez is csak nyúlik, fejlődik a szemünk láttára. Jó szögből készült, szép fotó.

Üdv: Attila

Zoli, nagyon köszönöm!!

Üdv.: Imre

Dana, thank you!

Greetings, Imre

Beautiful shot L+F, best wishes, Nikolai

Sőt, van még olyan helyszín is, ahol még mindig láthatók a november 30-december 1-i ónoseső miatti pusztulás nyomai is, ehhez járult most a július 8-i orkán miatti nagy növénykár, kiegészítve a július 25-i kisebb vihar nyomaival. Sokfelé van most ilyesmi, van ahol az augusztus 17-i felhőszakadás miatti vízár sodort össze további növényi maradványokat. És az országban szerte, hiszen az idei nyáron nem szűkölködtünk felhőszakadásokban, szélviharokban, és persze nemcsak az erdőállomány, hanem a kerti növényzet is megsínylette, és milliárdos a szántóföldi károk összege is. Erdei növénykárosodások egyre gyakrabban fordulnak elő, mivel úgy tűnik, körülbelül negyedszázad óta megváltozott az erdőgazdálkodás: valaha a beteg, vagy már gyengülő fákat folyamatosan ritkították, az erdő gyakorlatilag mindig egészséges fákból állt, optimális szintű aljnövényzettel. Ez a helyzet aztán megváltozott, észrevehetővé vált, hogy kezdik éppenhogy a legjobb minőségű faállományt ritkítani, amit kedvező áron lehet értékesíteni, a gyatrább fák ebből a szempontból érdektelenek. Az erdők egyre elvadultabbak, a magrólkelt növendékfák tömkelege sokfelé valóságos őserdő jelleget ölt már, az elmúlt 20-25 év viharaiban letört korhadt, semmire sem alkalmas, gombás ágak és törzsek egyre gyarapodnak a földön. Az egyre lepusztultabb faállomány már kisebb viharban is károkat szenved, nem kell már 100 kilométeres orkán az ágtörésekhez, fakidőlésekhez. Mi több, önsúlyától akár szélcsendben is bekövetkezhet ilyesmi: emlékezetes, hogy semmiféle szél sem volt, amikor az Erzsébet téren egy vastag faág hirtelen a padon ülőkre zuhant. A Törökvész út felett egy alkalommal a szemem láttára dőlt ki hirtelen egy korhadt fenyőfa, szélcsendes időben, minden előzmény nélkül. (A kidőlt fa még mindig ott hever, ennyi év után is). Most a rendkívüli károk miatt december óta folyik egy nagy erdőrendezés, de mint látjuk, időnként egyre újabb és újabb tennivalókat produkál az időjárás, úgyhogy nemigen lehet a végére jutni. És lesznek még szélviharok a jövőben is, nagy havazás miatti hótörés, villámcsapások, jégkárok, miegymás: a tökéletesen helyreállt erdőállapot valószínüleg már sosem következik be, pláne a nehezebben megközelíthető helyeken, leginkább a Börzsönyben például.

Üdv: Kornél

A nagyágyút nem vittem, csak a kis Panasonicot.

Üdv. Vera

Nem is mertem közelebb menni. Köszönöm.

Üdv. Vera

« Previous12345678...4950Next »

Friends

  • loading Loading…

 

Ladjánszki Veronika's groups