picsonthemove
497
photos
426
on Google Maps
views
Contact: picsonthemoveatgmail.com If you want more informations about a picture please look in the first post Erläuterungen zum Bild gibt es meist im ersten Post

picsonthemove's conversations

Filip Jurovatý

Kamalakar Anthati


Many thanks.

Greetings, Felipe.


This is wonderful composition of picture. like

I was in Armenia in june 2015, beautiful country!

With friendly greetings from Poland - Zygmunt

Great this view Nikos, Fantastic panoramio! L+F

Friendly greeting, Peter

AMEN

Greetings from Hobart, Tasmania.

Jim

Wonderful view and photo! YSL. Best wishes, Jessie

Beatiful picture. Great job.

Thanks Yuri

Danke Bert

Charming presentation L+F Bob

Many greetings Günter

krasso,biserica Schimbarea la faţă din cartierul Velenţa din ORADEA este ridicată după modelul singurei catedrale greco-catolice din Atena, care a fost construită respectând stilul oriental.Catedrala din Atena a fost ridicată în 1965 în stil bizantin, caracteristic bisericilor ortodoxe, şi are formă de cruce greacească, cu braţele egale. Acoperişul îi este în formă de boltă arcuită, coloanele sunt ionice, specifice templelor din Grecia Antică, iar clopotniţa e adăpostită într-un turn ridicat separat de corpul lăcaşului.

Rugat să adapteze planurile pentru biserica din Velenţa, arhitectul orădean Octavian Muth a respectat întocmai dorinţa preoţilor. În privinţa arcelor exterioare, însă, acestea diferă pe una dintre faţade, biserica din Oradea având trei în loc de cinci, câte are edificiul din Atena. Biserica din Oradea nu e o copie fidelă a celei din capitala Greciei din motive de spaţiu, din cauza diferenţelor climatice, dar şi din raţiuni financiare. De exemplu, exteriorul catedralei din Atena e din piatră şi marmură, iar la cea din Oradea nu s-a permis să se investeasca aşa mult în asemenea materiale, mai ales că există riscul ca ploile şi gerul să le pună în pericol. S-a folosit alt finisaj, numit marmo-antico.

Super Spigelung !👍

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

picsonthemove's groups