Veress Zsolt
Best photos All photos
53
photos
53
on Google Maps
views

Veress Zsolt's conversations

Frumos peisaj. Imi place!

LIKE

Salutari,

Daniel

Sint facute de pe drumul care urca de la vechile galerii din zona.

Mijloc stanga, vechea cariera al CSH. Sub bolovanisul Vanatarii probabil se afla inca castelul grofului Karacsonyi. Dupa legenda cu comori cu tot.

Pe hartile geologice pe care le folosesc(acum) peste tot este Cetras. In ce priveste denumirea Porcurea se refera nu la satul Voia ci la Valisoara. Localiatea Porcurea era renumita pentru mina de aur si pentru cristalele frumoase de ametist. Dealtfel daca urmaresti terasamentul vechii cai ferate care porneste de la gura de mina, dupa curba pe care o face pe valea principala (Porcurea) poti gasi ruinele flotatiei vechi, iar linga drum urmele decantorului, care inc are un continut relativ mare de aur De altfel acum vreo zece ani un investitor, daca nu ma insel german , a incercat sa redeschida mina pentru renumitele cristale de ametist http://www.mineral-forum.com/message-board/viewtopic.php?t=1440&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=8fbeabf4e47a72958e88cfd3cb61372f

Am fost pe Varful Bulzul in vara lui 2010 si am vazut crucea si bancuta. Am si postat cateva poze de pe Bulz.

In stanga sus se vede Biserica Catolica de pa Haldina din Baita, in dreapta este biserica din Saliste, iar Cainelul de Sus nu se vede din pacate. Casele care se vad pana la dealul Gruiu sunt din Baita. Mircea

Mirare ca nu s-or furat structurile metalice...

Ii plina tara de resturi de fieratanii si cladiri industriale parasite. Unii le-or ridicat cu truda si altii nu le pot nici curata... Tara blestemata sau mai degraba oamenii-s blastamati ca tara ii binecuvantata cu tat ce traba... Omul sfinteste locul!

Superb peisaj de iarna! Mircea

Ce se vede in prim plan este satul Trestia, iar in plan mai indepartat sunt: Baita, Cainelul de sus, Ormindea si Valisoara.

Mircea

« Previous12345Next »

Friends

  • loading Loading…

 

Veress Zsolt's groups