Paul Nechkova-Raven
photos
on Google Maps
views

Paul Nechkova-Raven's conversations

Een rustige dag met strepen en vegen

het wijde witte zand

Kustgids: "Op het strand van IJmuiden aan Zee zijn oriëntatiepalen geplaatst met tekeningen van Dick Bruna. Op deze manier kunnen kinderen eenvoudig onthouden waar hun ouders zich bevinden."

kleedhokje voor restafval

Vissersmonument tussen hefeiland en Forteiland

Het is een hefplatform of hefeiland dat hier mogelijk ligt voor onderhoud <https://nl.wikipedia.org/wiki/Hefeiland> (Misschien is Hefeiland een betere titel.)

Forteiland punt nl

Trawlerkade vanaf de Halkade

Dodenwacht Officiële naam: Vissermonument IJmuiden Vissersmonument op de kop van de haven van IJmuiden ter nagedachtenis aan de vissers die op zee bleven. Dit beeld van de Amsterdamse beeldhouwer H.M. (Han) Wezelaar (1901-1984) werd onthuld door Koningin Juliana op 8 juli 1955. In de zomer 2015 heeft het monument een opknapbeurt gekregen en zijn er 15 bronzen plaquettes aangebracht met de namen van de 319 vissers die sinds 1885 op zee gebleven zijn. Ook is een plaquette met de volgende tekst geplaatst: "Een doodgewone vissersman, breeduit staande in waterlaarzen, zijn oliejas opbollend in de wind, die altijd over IJmuiden waait. Uitziende over de zee, dag en nacht, jaar in jaar uit, de dodenwacht houdende over die vissers, die eens uit deze haven uitvoeren, maar nimmer terugkeerden." Deze plaquettes werden onthuld op zaterdag 8 augustus 2015 in het bijzijn van nabestaanden.

Bronnen: * Visserijnieuws.punt nl * Standbeelden Van der Krocht

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Paul Nechkova-Raven's groups