Alexandru Ioan
photos
on Google Maps
views
Panoramio Forum Moderator (Romanian Language)

Alexandru Ioan's conversations

Beautiful place LIKE Best wishes .-------------. Jens

krasso,biserica Schimbarea la faţă din cartierul Velenţa din ORADEA este ridicată după modelul singurei catedrale greco-catolice din Atena, care a fost construită respectând stilul oriental.Catedrala din Atena a fost ridicată în 1965 în stil bizantin, caracteristic bisericilor ortodoxe, şi are formă de cruce greacească, cu braţele egale. Acoperişul îi este în formă de boltă arcuită, coloanele sunt ionice, specifice templelor din Grecia Antică, iar clopotniţa e adăpostită într-un turn ridicat separat de corpul lăcaşului.

Rugat să adapteze planurile pentru biserica din Velenţa, arhitectul orădean Octavian Muth a respectat întocmai dorinţa preoţilor. În privinţa arcelor exterioare, însă, acestea diferă pe una dintre faţade, biserica din Oradea având trei în loc de cinci, câte are edificiul din Atena. Biserica din Oradea nu e o copie fidelă a celei din capitala Greciei din motive de spaţiu, din cauza diferenţelor climatice, dar şi din raţiuni financiare. De exemplu, exteriorul catedralei din Atena e din piatră şi marmură, iar la cea din Oradea nu s-a permis să se investeasca aşa mult în asemenea materiale, mai ales că există riscul ca ploile şi gerul să le pună în pericol. S-a folosit alt finisaj, numit marmo-antico.

Very beautiful place and picture

Like 2 + Fav 1

Best wishes from India, Anand

Like y favorito. Saludos cordiales

Really thank you, dear Kamalakar, for your LIKE 37+FAVORITE 8 and commenting the image so nicely. Sincerely yours. Valentin

Thank you do much, dear Zygmunt, for your lovely opinion about my shot. Regards. Valentin

Beautiful photography! LIKE ! Best wishes from Ukraine. Yuri.

Add Page

Thank you for visiting my photo gallery and for the appreciation! I'm glad you liked this photo. I'll wait you to visit my gallery anytime.

Greetings from România, Cristian

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Alexandru Ioan's groups