joucasas
photos
996
on Google Maps
views
This is an old picture of me taken in 1974 while crossing Sudan. I like it because was the first time I went to the tropics and the discovery of so many life alternatives I couldn't even dream about.
« Previous12345678...4647Next »

joucasas's conversations

La rasa en primer terme separa els municipis d'Igualada i Jorba.

Nom científic Pistacia lentiscus. Aquesta planta presenta dos peus, el masculí i el femení. Les flors de la foto corresponen al masculí. Es feia servir per obrir la gana.

Nom científic Polygala calcarea.

En català s'anomena herba fetgera. D'acord amb el seu nom es fa servir, segons Font i Quer, per combatre les malalties del fetge. S'ha de secar primer,llavors es posa una nit en aigua o vi, 3 gr. en 100 de liquid, i es pren en dejú. Normalment les flors són blaves, algunes vegades blanques i rarament rosades.

La potència instal.lada és de 300 Kw, i cada seguidor subministra 11 kw.

El nom científic és Aquilegia vulgaris. Antigament es considerava amb moltes virtuts,però actualment no es creu que tingui propietats medicinals. S'anomena també englantina, aliguenya i badola.

El nom oficial és Taraxacum dens-leonis. És diurètica, i l'arrel torrada pot substituir el cafè.

Segons Font i Quer també s'anomena pomerola,mallenquera i arbre de roca. És planta hipotensora,típica de rouredes i boixedes de muntanya mitjana. Nom científic Amelanchier ovalis.

Situat a 848 m d'altitud, era el centre de la baronia de Boixadors.

Finals d'abril del 2008.

Friends

  • loading Loading…

 

joucasas's groups