photos
on Google Maps
views
None

K.I.'s conversations

Mostanában eléggé elterjedt az egykori tornyok és kupolák visszaépítése Budapesten, amivel nagyon is egyet tudok érteni. Ettől még nem biztos, hogy ennek a háznak is volt, de tényleg oda lehet képzelni.

István

Felemás, valóban, ez elég nagy baj szerintem. És akkor még nem is említetted a MÁV-területet, ahol megőrizték az eredeti piros-sárga épület részleteit, tetejükön a több évtizede összegyűlt szeméttel. Nyilván hagyománytiszteletből.

István

Kíváncsian várom, találsz-e valami érdekeset erről a témáról a könyvtárban! A lakótelepek nekem sem gyanúsak ilyen szempontból.

A Széchenyi és Nefelejcs utcák sarkán levő utcatábla megőrzésére én is csak úgy gondoltam, hogy valahol egy szekrényben lehet elzárva. A házon nem maradt, azt tudom. Ha egyszer majd a Szemeretelepen járok, akkor figyelek. És biztos van még sok, mostantól minden lőrinci sarkon figyelek.

István

Érdekes, mert az a kétemeletes valóban nem szép, viszont legalább emeletes. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a túl sok földszintes háztól tűnik annyira nagyon szomorúnak és jelentéktelennek az Üllői út lőrinci szakasza.

A képeslapon (nagyon jó, örülök neki) egyértelműen felismerhető a helyszín, csak annyit tennék hozzá, hogy a képeslap sarokháza, ami most is létezik, szerintem csak szomszédja volt az én képemről hiányzó háznak. Legalábbis a sarki ház Baross utcai oldalán, közvetlenül a ház mellett rögtön áll egy kertkapu, ami az (egykor talán közös) udvarba vezethetett. A lebontott ház ezek szerint nem a sarki ház folytatása volt, hanem külön épület.

István

Hello, Roman. Beautiful view. Wonderful picture. LIKE. Greetings from Ukraine. Sergey

beautiful, I like it, best wishes

Haha - great capture! L&F for this funny and cute scene.

Köszönöm, Attila!

Egyre jobban szeretem az egyre színesebb lakótelepeket. Fényképezni mindenképp, a Lakatostelepen több képem is készült, amiket ide is feltöltöttem.

István

Köszönöm a sok értékes információt Kornélnak! A tér (terek) formája tényleg inkább szélesebb utcát mutat, mint szándékosan tervezett teret, de mostanra a Liszt Ferenc tér már igazán térszerű lett a funkcióit tekintve. A Jókai meg még most sem igazán tér.

István

« Previous12345678...4950Next »

Friends

  • loading Loading…

 

K.I.'s groups