Ephedrin
597
photos
528
on Google Maps
views
Ephedra (Ephedra sinensis) Közismert név: Csikófark, Kínai csikófark Szanszkrit név: Somalata Latin név: Ephedra sinensis/gerardiana – Folium (Gentaceae) A csikófark egy száraz, hosszú szárú növény, amely a száraz, kopár vidéket kedveli. Specifikus gyógyhatása van. Felbecsülhetetlen a gyógyereje! Az efedrin (INN: ephedrine) egy α és ß adrenerg receptorokra egyaránt ható szimpatomimetikum, fenil-etilamin származék, mely szerkezetileg hasonló a szintetikus származékaihoz (amfetamin és metamfetamin). Az efedrint izgatószerként, koncentrációt segítő anyagként, alacsony vérnyomás kezelésére használják. A hagyományos kínai orvoslásban évszázadok óta használják!!! Ha tehát beszedsz egy ephedrint, pörögsz mint a rossebb!!! Ugyanakkor tulajdonképpen nincs ismert ártó mellékhatása, hacsak a túl nagy dózis miatti rendellenesség!!! Na most, ha ezt rám illeszted, akkor pont ilyen vagyok én is!!!Ezért választottam ezt a nicknevet!!! Akikkel tartom a kapcsolatot, ill. barátaim, személyes ismerőseim, azok még egy becenevemet ismerik, azoknak **Csepi** vagyok!!! :-))))))))))) https://plus.google.com/photos/109398115741514534848/albums?banner=pwa Üdv: Ephedrin

Ephedrin's conversations

Dear Zymunt! Thank you very much,Julianna

Kedves Stickee!

Köszönöm szépen a kedves hozzászólásodat, a megtisztelő kedvenc jelölést. Örülök, hogy megnyerte tetszésedet. Egyúttal elnézésedet kérem az igencsak megkésett válaszért, de sajnos nagyon kevés időm van az utóbbi időkben az albumom 'gondozására', mindig nagy elmaradásban vagyok.

Üdvözlettel; Márti


Amarildo Souza, Sergey Garifullin, Veitinger Germany, Christos Theodorou, Rainer (digipic):

Thank you very much for all your kind comment.

Greetings from Hungary, Budapest.

Marta

Wonderful light!

Like + Favorite

Hugs from Portugal, Mário Eloi Castro

Hi Jaroslav!

Thank you very much for your kindly comments and visit. Thank you for your votes L&F!

The light be with you!

Greetings, Elemér

Csak azért regisztráltam ide, hogy tudjak kommentet irni, mert annyira szépek ezek a képek, hogy nem tudtam szónélkül hagyni. Veszprémbe jártam már, de ez a vidék valami káprázatosan szép és ez a kép valami csoda, meseszép. Nem is tudok szavakat találni rá, csak látni szeretném élőben is, mert teljesen elvarázsolt. Köszönöm így képen keresztül is az élményt. :)

Dear Ramil! Thank you,Julianna

Very nice photo! FAV 3 + LIKE 5.

Best regards, Gerda

... nice action shot ... the wind-blown manes are especially eye-catching ...

Thank you Bernard!

Greetings from Budapest Z.

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Ephedrin's groups