Molnár Ildikó
photos
on Google Maps
views
"Járjatok be minden földet, Melyet Isten megteremtett... ...Ha a föld Isten kalapja, Hazánk a bokréta rajta! Oly szép ország, oly virító, Szemet-lelket andalító..." (Petőfi Sándor: A magyar nemzet) Szeretek fotózni:)

Molnár Ildikó's conversations

Köszönöm, a Pojána egyik kedvenc helyem, hova mindig vissza vágyok.

Igen, ott van a híres Atilla domb is, a neten olvashatsz róla.

Erdekes udv. Elemer

Kedves István! Ez egy sokak által ismeretlen kegyhely, örülök, hogy megérintett:) Üdv: Ildi

Örülök, hogy tetszik:) Üdv: Ildi

IV. Béla emlékmű: A legenda szerint IV. Béla király vitézei a Muhi csatából menekülve itt, a Lófőtisztáson ütköztek meg utoljára a tatár hordákkal, mielőtt a király elérte a biztonságos bélapátfalvi kolostort. Az egykori csata tiszteletére emelték 1994-ben az emlékművet, melynek kőtömbjén a király bronzból készült domborműve is látható.

Kedves Elemér!

"Boldogasszony köve A legenda szerint valaha Bükkszentkereszten járt Szűz Mária. Útja a falucska melletti erdőn vitt keresztül, és amikor elfáradt, leült egy kőre pihenni. A kő megpuhult alatta. Azt a helyet a falubeliek csak Boldogasszony kövének nevezik, szent és egyben gyógyító helynek tekintik. Az itt élők ugyanis úgy tapasztalták, hogy aki ott megpihen, hamarosan felgyógyul a betegségéből. Vannak emberek, akik úgy érzik, hogy a köveknél elzsibbad a kezük és a lábuk. Mára az erdőt rengeteg kiránduló keresi fel, az ország minden részéről jönnek a gyógyulni vágyó betegek. Már sokan közülük és természetgyógyászok is igazolják a kövek gyógyító energiáját. Az energia ereje változó intenzitású. Azonban nem csak a kövek sugároznak, hanem a közelében lévő fák átölelésével is lehet érezni az energia erejét. A kövek mellett a tiszta, egészséges erdei levegő jótékony hatása is vitathatatlan." (forrás: geocaching.hu)

Plusz infót a következő linken is találsz: http://www.bukkszentkereszt-szallas.hu/gyogyito-kovek

vagy itt: http://www.taltos7.hu/szent-helyek/bukkszentkereszt-boldogasszony-kove--taltos-fenypad-allitasa3496482061.html

Köszönöm:) Üdv: Ildi

Friends

  • loading Loading…

 

Molnár Ildikó's groups