▲artwall
Best photos All photos
574
photos
518
on Google Maps
views
Bulgaria NIKON © All Right reserved by Artin Chahbazian © artwall and Artin Chahbazian PHOTOGRAPHY. Всички снимки са със запазени авторски права за Artin Chahbazian © artwall и Artin Chahbazian PHOTOGRAPHY. Използването им без позволението на автора е нарушение на Закона за авторските и сродни права.

▲artwall's conversations

wOnderful picture¡ like¡ greetings

Евгени, Много е интересна тази история и историята ни сигурно е пълна с много подобни. Това ме навежда за пореден път на нещо друго, но ще видим.

Поздрави и Честита Баба Марта и 3 Март!

Мими

nemrod, благодаря ти! Привет!

Ще разкажа по-подробно за името на скалния феномен - Караджов Камък. По-достоверно от моя източник не може и да има, поради факта че историческата личност Караджа е от същото село Яврово (недалеч оттук) от което е родом и Николай Хайтов, а малцина по това време са се интересували да документират това което се е предавало от уста на уста. Историята е следната: Един ден, както обичайно, Карджата бил със стадото на паша, а сестра му Ека (била много красива) копала фасула на нивата. Пред погледа на възрастния им баща, Серт Мустафа я задърпал и отвлякъл в с.Куклен (което е на около 5км по-ниско, в низината, докато Яврово е на 1010м.н.в). Караджа бил умен и умерен балканджия и след като научил вечерта неприятната новина се разгневил, но само толкова, и цяла седмица пак пасял стадото си и кроил планове. Били са времена когато турците са правили много своеволия (не тези от управата, а преди всичко тези пред мегдана и чаршията които като съгледат някоя хубава мома, понеже генетично нямат много мозък, затова сърбежа стига само до малките им обрязани топки). Ще съкратя подробностите, че ръцете ми се разтреперват като си помисля какво са изпитали нашите прадеди по това време - накратко Караджа го заклал един ден пред портата му и това е началото на дългата вражда между двете села. Знаейки че ще му търсят отплата, Карджа зарязал селото си дълго време е пребивавал тук сред тези скали (в долната част има малка пещера и множество ниши). Оттогава местните наричат този внушителен скален масив - Караджов Камък. Българи, Помнете Историята си!

Beautiful, beautiful, beautiful!As you hope, you enjoy your photos! I added you as favorite photographer. Regards from Argentine. Norma

Hi Joro, thank you so much!

Greetings from Italy

Franco

Super picture, perfect colors, beautiful gallery of Namibia, greetings valerio

schönes Schloss mit tollem Garden. like3

И тази снимка е чудесна.

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

▲artwall's groups