Torben C 🎯
361
photos
331
on Google Maps
views
Jeg frydes og glædes i hjertet over at jeg sér, at jeg kan indfange naturens farver og meget mèr for jeg er vild med de faver,der flyver rundt i luften, og når jeg knibser mangler jo kun duften. Danmark :-)🎯

Torben C 🎯's conversations

excellent shot,nice photo,like,warm greetings from enayat,

Very interesting old train! Like 36. Best greetings from Germany

Skvělé , velký obr

L

ahoj M.

Lige ud for Moler Museet på Nordmors er der en aktiv molergrav, som det er muligt at besøge. De foldede moler- og askelag, der er en følge af istidens tektonik, er absolut seværdige. Der er gode adgangsforhold – også for gangbesværede – og parkeringsplads ved museet. Hvis man har gjort et fund, er man velkommen til at komme ind på museet for at få det bestemt.

Molerlagene i Skarrehage Molergrave giver gode muligheder for at finde fossiler, og der forekommer også Calcit krystaller.

Der er gode adgangsforhold, hvis man kører ned til Ejerslev havn og derfra går ind i graven. Lad være med at køre i bil ind i graven; hvis det har regnet, er det umuligt at køre i, og hvis det modsatte er tilfældet, er der så meget støv, at det er håbløst at gøre bilen ren bagefter. Molerlagene i Ejerslev Molergrav regnes for at være helt specielle med hensyn til fossiler, og på ét punkt er denne grav helt uovertruffen: her findes store koncentrationer af hærdede Calcit krystaller fra moleret.

På østsiden af Nordmors findes ved Ejerslev Havn en af Danmarks mest spændende råstofgrave. Indvindingen af moler startede for mere end 100 år siden, men på trods af det vil hullet være aktivt mange år frem i tiden. I Molergraven kan man støde på lidt moræneler og sand, men det er hovedsagelig molerets forskellige lag, som man ser overalt. De foldede lag af moler og vulkansk aske er overordentlig spektakulære.

Thank you Karl for your visit and for the nice comment.

Kind regards, Finn

Wonderful. L. Greetings from the Netherlands, Ada

Pictersque village nicely captured!
Greetings.

« Previous12345678...1617Next »

Friends

  • loading Loading…

 

Torben C 🎯's groups