Hans R van der Woude
Best photos All photos
photos
on Google Maps
views
It's great to discover the world by camera and with Google Earth. But the eye is only a hole. And the lens is only a hole. Viewing is thinking. Ik ben Hans Robert van der Woude (Heerlen 1945). HTS-Bouwkunde in Heerlen 1964-1968. TU Delft Stedenbouwkunde 1970-1976. De doctoraal opleiding Planologie en het 2e bijvak Bestuurskunde van de Universiteit van Amsterdam maakten officieel deel uit van het Delftse studieprogramma. Ik heb in 1975/76 deel uitgemaakt van de “Stedenbouwkundige Studiegroep Amsterdam”. Het doel van deze studiegroep was om alternatieven te ontwikkelen voor de zgn. Overloop, waarbij inwoners van Amsterdam naar vele gemeentes rondom Amsterdam verhuisden. Deze Overloop leidde tot een forse sociale en economische drainage van Amsterdam. De studieresultaten zijn integraal gepubliceerd in het Tijdschrift Plan 1976 nrs. 6 en 7 (“Overloop is niet meer nodig”). "Amsterdam: volop ruimte voor woningbouw. Populaire stad moet kunnen groeien", door Addie Schulte in Het Parool van zaterdag 13-12-2014. Read this about Wikipedia: www.etiennevermeersch.be/artikels/algemeen/de-oorlog-op-wikipedia-bericht-uit-de-loopgraven. So, now I am busy to delete all links in the documentation of pictures. I don't like that anonymous Wikipedia people. They cut and paste, with unknown qualifications, and fighting a trench war with other people. The original deserves our respect, not the copy and not the copyists. The original is the beauty, the copy is the beast. Never use Wikipedia as a source. Never! Are my pictures in good hands on Panoramio/Google in relation to Wikipedia? I was and I am worried, but a little bit lesser after reading this. But if it is not enough I will disappear with all my pictures. Out of this ugly jungle. Sadder but wiser: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3577260/2014/01/14/Bezoek-Wikipedia-fors-gedaald-door-Google.dhtml http://tweakers.net/nieuws/82013/google-introduceert-knowledge-graph-voor-betere-zoekresultaten.html http://wikipediocracy.com/2014/01/06/googles-knowledge-graph-killing-wikipedia/ http://www.google.com/insidesearch/features/search/knowledge.html http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Tech-Media/article/detail/3654424/2014/05/13/Is-het-recht-om-vergeten-te-worden-door-Google-reden-voor-een-feestje.dhtml http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3654281/2014/05/13/EU-hof-recht-te-worden-vergeten-door-Google.dhtml http://www.volkskrant.nl/vk/nl/12064/Ombudsvrouw/article/detail/3652307/2014/05/10/Wie-heeft-het-recht-vergeten-te-worden.dhtml http://www.kpnvandaag.nl/#news/Binnenland/anp-020614-025/'Pagina_10_van_Google_is_ook_interessant'

Hans R van der Woude's conversations

http://www.staatingroningen.nl/768/mediacentrale

http://www.staatingroningen.nl/bedrijf/273/de-zwarte-hond

http://www.staatingroningen.nl/768/mediacentrale

http://www.staatingroningen.nl/bedrijf/273/de-zwarte-hond

In het Limburgsch Dagblad annex de Promenade Post. Schunck's Nieuwbouw Nieuws van 18-9-1964 werd in het artikel "Wat verdwijnen gaat" een grote sloopoperatie aangekondigd van winkel-, kantoor- en horecapanden aan het Kerkplein en Emmaplein, rondom de St. Pancratiuskerk en het Glaspaleis.

Thank's, with love for your beautiful country, specially the Atacama.

interesting building

“Alles van waarde is weerloos” heeft Lucebert eens gezegd. Ik was het er altijd graag mee eens, maar ik ben niet denklui. Als iets genoeg waarde heeft en als mensen weerbaar zijn, dan krijgt Lucebert geen gelijk. Misschien is de tragiek van Heerlen wel, dat de historische waarden net niet genoeg waarden vertegenwoordigden, en waren de mensen ook niet echt weerbaar, gegroeid uit paternalisme.

Heerlen maakt een zgn. moderniseringsslag door, al vele decennia lang, een waar geen einde aan lijkt te komen. En de drager is “infrastructuur”. In die zin heeft de Amerikaan David Jokinen gewonnen met zijn plan “geef de stad een kans”. Hij had in 1968 voorbeeldplannen gemaakt voor Amsterdam, Deventer en Maastricht. Alleen in Amsterdam is de oorlog (Nieuwmarktbuurt) echt gevoerd en heeft hij die verloren. In Brussel is precies het omgekeerde gebeurd. Om misverstanden te voorkomen, het was geen oorlog om een buurt te sparen. In Amsterdam is gebleken dat “alles van waarde wel degelijk weerbaar is”. Laat de waarden spreken. Spreek je liefde uit en sta daar dan ook voor. Het is nooit te laat.

P.S.: Ik ben het overigens wel van harte eens met de sloop van het winkelcentrum ‘t Loon. Met het potentieel dat dan vrij komt is veel goeds te doen in de bestaande stad. Het plan met de doorbraak in de Saroleastraat, de aanleg van de Promenade en ‘t Loon was een sterk staaltje van eindbeeldplanning, waarbij de tussenliggende fasen werden verwaarloosd vanuit de diepe wens om het eind te halen. ‘t Loon was te hoog en te ver vooruit gegrepen. Grote stappen snel thuis.

https://movares.nl/station-europapark-is-het-mooiste-gebouw-van-2013/

http://www.staatingroningen.nl/bedrijf/272/bureau-noordeloos

http://www.staatingroningen.nl/1771/nieuwbouw-duo-en-belastingdienst

http://www.staatingroningen.nl/bedrijf/377/un-studio

http://www.unstudio.com/nl/unstudio/projects

http://www.staatingroningen.nl/1706/de-frontier

http://www.staatingroningen.nl/bedrijf/15/mad-johannes-moehrlein-architekten

http://www.staatingroningen.nl/1660/kantoorgebouw-de-haan

http://www.staatingroningen.nl/bedrijf/15/mad-johannes-moehrlein-architekten

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Hans R van der Woude's groups