Hans R. van der Woude
Best photos All photos
photos
on Google Maps
views
It's great to discover the world by camera and with Google Earth. But the eye is only a hole. And the lens is only a hole. Viewing is thinking. Ik ben Hans Robert van der Woude (Heerlen 1945). HTS-Bouwkunde in Heerlen 1964-1968. TU Delft Stedenbouwkunde 1970-1976. De doctoraal opleiding Planologie en het 2e bijvak Bestuurskunde van de Universiteit van Amsterdam maakten officieel deel uit van het Delftse studieprogramma. Ik heb in 1975/76 deel uitgemaakt van de “Stedenbouwkundige Studiegroep Amsterdam”. Het doel van deze studiegroep was om alternatieven te ontwikkelen voor de zgn. Overloop, waarbij inwoners van Amsterdam naar vele gemeentes rondom Amsterdam verhuisden. Deze Overloop leidde tot een forse sociale en economische drainage van Amsterdam. De studieresultaten zijn integraal gepubliceerd in het Tijdschrift Plan 1976 nrs. 6 en 7 (“Overloop is niet meer nodig”). "Amsterdam: volop ruimte voor woningbouw. Populaire stad moet kunnen groeien", door Addie Schulte in Het Parool van zaterdag 13-12-2014. Read this about Wikipedia: Encyclopædia Britannica: http://www.britannica.com/ So, now I am busy to delete all links to Wikipedia.

Hans R. van der Woud…'s conversations

Best greetings to you Maja.

Beautiful panorama from above, very nice city buildings,

LIKE and fv Best greetings, Maya

Very nice panorama and good documentary recording, LIKE** and FV

Greetings, Maya

Very nice and modern new building of hospital, very nice photo,

LIKE and FV Greetings, Maya

Beautiful building, LIKE Greetings, Maya

Very beautiful covered area around buildings

  • a nice and attractive park! This is delightful

    place and photo too, LIKE and FV

Best greetings, Maya

Het bedrijf "Lijempf" verleende in 1929 twee opdrachten aan architect Willem Vroom (1889-1945), nl. de verbouwing van de melkfabriek in Berlikum en een nieuwe melkfabriek in Winsum. Zijn broer Arend Vroom (1887-1951) was ook architect.

"Begin bouw na vakantie. Alleenstaanden in graanpakhuis", Nieuwsblad van het Noorden van 6-7-1977 (met bouwtekening).

"Begin van stuk stadsvernieuwing. Max van den Berg trapt deur van oud pakhuis in", Nieuwsblad van het Noorden van 20-5-1978.

"Wethouder overhandigt sleutels aan bewoonster. Voormalig pakhuis in woongebouw veranderd", Nieuwsblad van het Noorden van 3-12-1979.

http://www.staatingroningen.nl/2026/jongerenhuisvesting-eendrachtskade

http://www.staatingroningen.nl/bedrijf/360/wal-architecten

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Hans R. van der Woud…'s groups