Panoramio is closing. Learn how to back up your data.
Bárdos László
photos
951
on Google Maps
views
None
« Previous12345678...4243Next »

Bárdos László's conversations

Pestszentlőrincen 1936-ban alapították az Állami Gimnáziumot, amit 1951-ben Steimetz Miklósról neveztek el. 1993-tól Hunyadi Mátyás lett a névadó. Az evangélikus egyház 2011-ben vette át az iskolát. Azóta a neve Sztehló Gábor evangélikus gimnázium.https://hu.wikipedia.org/wiki/SztehloG%C3%A1bor

Bársony Mihály (Tiszaalpár, 1915–1989) dél-alföldi tekerős, klarinétos, citerás, hangszerkészítő, a Népművészet mestere. „Parasztzseni” - mondta róla a legnagyobb elismeréssel Claude Flagel népzenekutató. Halála után a családja jóvoltából gondosan megőrzött hagyatéka páratlan érték lett a magyar tudomány számára. Övé az egyetlen épségben megőrzött paraszti hangszerkészítő műhely. Továbbiak róla a Wikipediában:https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1rsonyMih%C3%A1ly

A kép a Vár-dombról készült, ami egy Bronzkori sánc- és kora középkori földvár maradványa. A vár észak-déli irányú átmérője kb. 85 m. belül nincsenek épületek. A nyugati és a keleti oldal sáncát viszonylag épen feltárták, annak sánc átvágásával. A feltárásból a legkorábbi lelet (cserépedények, szerszámok) a 12. századból, míg a legkésőbbi a 15. századból valók. A faszerkezetes rácsos sánctípus hasonlított a győr-bácsai és a gyöngyöspatai sánchoz. Maga a sánc alacsony, de meredek dombon terül el, a védelem kizárólag erre támaszkodott, Egyes feltételezések szerint maga a vár a 10. század vége óta egy nemesi család, a Kalánok vára lehetett. Az Árpád-kori vár a12. századra datálható, amit Anonymus is említi (1200 körül). A tatárjárás után csökkent jelentősége. A kép baloldalán a Templom-domb látható, azon a 18. században barokk stílusban épült katolikus templommal. A jobboldalon a Tisza holtág vize, ami az alpári réten kanyarog. Természetvédelmi területet jelentő rét több kilométeren terül el a falu mellett. Ez ma már a Kiskunsági Nemzeti Park része az Alpári-réttel egyetemben aminek Európa egyik legváltozatosabb madárlelőhelye. (forrás: Wikipedia)

absolutely beautiful L+F

greetings from Sonja

Kedves "atya", én meg annak örülök, hogy ezzel örömet okozhattam! Sajnos nincs olyan gépem, ami a koordinátákat is rögzítené, így magam próbáltam elhelyezni. Annál is inkább nehéz volt a helyzet, mivel nem állt meg a busz, és így csak onnan kattintottam az emlékkeresztekre. Tanácsod alapján igyekszem korrigálni. Üdv, L.

Thanks for the appreciative Jerzy rating!

Greetings, Dezső

Brilhante composição…

Bela fotografia ● gosto☺


Boas festas ! / Happy holidays !

jfalco

Felhívom a figyelmet az épület előtti lobogókra. nem jellemző, hogy jelenlegi határainkon kívüli magyarlakta területeken a magyar nemzeti színeket engedélyezi az országos hatalom!

Köszönöm a kiegészítést, Laci!

Üdvözöl: István

Thank you for teh visit. The headboard (kopjafa) is an ancient tomb sign particularly for the Hungarian Reformed and Unitarian communities. These sings on the picture are symbolic monuments of the revolution (1956) in the city Nagykáta.

« Previous12345678...3738Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Bárdos László's groups