Bárdos László
photos
940
on Google Maps
views
None

Bárdos László's conversations

Bársony Mihály (Tiszaalpár, 1915–1989) dél-alföldi tekerős, klarinétos, citerás, hangszerkészítő, a Népművészet mestere. „Parasztzseni” - mondta róla a legnagyobb elismeréssel Claude Flagel népzenekutató. Halála után a családja jóvoltából gondosan megőrzött hagyatéka páratlan érték lett a magyar tudomány számára. Övé az egyetlen épségben megőrzött paraszti hangszerkészítő műhely. Továbbiak róla a Wikipediában:https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1rsonyMih%C3%A1ly

A kép a Vár-dombról készült, ami egy Bronzkori sánc- és kora középkori földvár maradványa. A vár észak-déli irányú átmérője kb. 85 m. belül nincsenek épületek. A nyugati és a keleti oldal sáncát viszonylag épen feltárták, annak sánc átvágásával. A feltárásból a legkorábbi lelet (cserépedények, szerszámok) a 12. századból, míg a legkésőbbi a 15. századból valók. A faszerkezetes rácsos sánctípus hasonlított a győr-bácsai és a gyöngyöspatai sánchoz. Maga a sánc alacsony, de meredek dombon terül el, a védelem kizárólag erre támaszkodott, Egyes feltételezések szerint maga a vár a 10. század vége óta egy nemesi család, a Kalánok vára lehetett. Az Árpád-kori vár a12. századra datálható, amit Anonymus is említi (1200 körül). A tatárjárás után csökkent jelentősége. A kép baloldalán a Templom-domb látható, azon a 18. században barokk stílusban épült katolikus templommal. A jobboldalon a Tisza holtág vize, ami az alpári réten kanyarog. Természetvédelmi területet jelentő rét több kilométeren terül el a falu mellett. Ez ma már a Kiskunsági Nemzeti Park része az Alpári-réttel egyetemben aminek Európa egyik legváltozatosabb madárlelőhelye. (forrás: Wikipedia)

absolutely beautiful L+F

greetings from Sonja

Kedves "atya", én meg annak örülök, hogy ezzel örömet okozhattam! Sajnos nincs olyan gépem, ami a koordinátákat is rögzítené, így magam próbáltam elhelyezni. Annál is inkább nehéz volt a helyzet, mivel nem állt meg a busz, és így csak onnan kattintottam az emlékkeresztekre. Tanácsod alapján igyekszem korrigálni. Üdv, L.

Thanks for the appreciative Jerzy rating!

Greetings, Dezső

Brilhante composição…

Bela fotografia ● gosto☺


Boas festas ! / Happy holidays !

jfalco

Érdekes,de nekem a háttérben megbúvó torony is tetszik!Üdv.:Julianna

Felhívom a figyelmet az épület előtti lobogókra. nem jellemző, hogy jelenlegi határainkon kívüli magyarlakta területeken a magyar nemzeti színeket engedélyezi az országos hatalom!

Nagyon szép felvétel!! Üdv : Lajos

Köszönöm a kiegészítést, Laci!

Üdvözöl: István

« Previous12345678...3738Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Bárdos László's groups