bertgort
744
photos
738
on Google Maps
views
Treinen en trams zijn mijn hobby. Ook plaatjes uit de oude doos vind ik leuk.

bertgort's conversations

Well Seen&Perfect Taken...YSL...Groetjes heiner

In dat huisje is het wel aarde donker en er heerst hoogspanning. In het huisje zitten geen ramen. Alleen een deur voor de monteur.

Inderdaad typisch Belgisch. De hele tramlijn 41 vanaf Dampremy tot Jumet Gohyssart compleet vernieuwen en voorzien van nieuwe BN-trams. En dan er achter komen dat het rijden met autobussen toch goedkoper is. Ook delen van lijn 80 zijn geheel vernieuwd. O.a. tussen Courcelles en Trazegnies. Maar daar bleef de gevaarlijke verkeerssituatie. De tram naar Trazegnies reed tegen het als maar drukker wordende autoverkeer in. Uiteindelijk was de bus veiliger en goekoper. En de aanwonenden konden nu hun auto voor de deur parkeren. Bij de opheffing van lijn 90 heeft dit alles ook geleid tot de opheffing. Zelf heb ik meermaals meegemaakt dat ik als enige passagier in de tram zat tussen Anderlues en Binche.

Brandenburg heeft nog diverse stadstramlijnen. Alleen de lange uitloper naar Plaue is in 2002 opgeheven. Dat was een Charleroi-achtige enkelsporige tramlijn door de velden en smalle dorpsstraatjes en een mooie ijzeren brug over een groot meer.

Mooie ook symbolische foto van de Mauer, nauwelijks voorstelbaar dat deze Muur Berlijn 28 jaar heeft verdeeld..

@bertgort
Vielen Dank für die Information!
Viele Grüße, Susanne

Steile helling !

Inmiddels staat op deze plek het nieuwe stationsgebouw van Delft dat op 28 febr. 2015 in gebruik werd genomen.

Inderdaad een geel geschilderde "Blauwe Engel", die ook nog een tijdje rood was.

« Previous12345678...2425Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

bertgort's groups