Panoramio is closing. Learn how to back up your data.
D B.Radakovich
Best photos All photos
photos
on Google Maps
views
Davorka Branka Djibina - Village MOGORIĆ IN HEART!LIKA - DALMACIJA - MOGORIĆ - VELEBIT - ZIR--- Pitate me, sta trazim u ovom Ličkom kršu? Mozda ce Vam biti cudno, Sebe! _______ AUSTRALIA - Master engineer Landscape architecture _______ NORWAY - Master ingeniør landskapsarkitekt

D B.Radakovich's conversations

djeluje da je u neposrednoj blizini glavice Bursac

Prekrasno!Ljepota rodnog sela...

Slap na potoku Kovacica,lokacija Rastik

Celina pecina,u ona bolja vremena je bila jedna o destinacija koju su posecivala deca iz okolnih lickih krajeva sa svojim uciteljima,medjutim, dosla su neka nova vremena,dece vise nema,a skole su odavno ugasene (bar u ovom kraju Like). Posecivali su je mnogi planinari,a ponajvise mjestani okolnih sela. Medjutim, danas je rijetko posjeceno mjesto. Par speleoloskih ekspedicija je posjetilo ovaj lokalitet zadnjih par godina. Lokalitet je obrastao rastinjem,put koji vodi do pecine za planinu takodje,tako da bez iskusnog vodica,tesko je doci do pecine,osim ako ne posedujete GPS navigaciju i ostala dostignuca kordinacija na lokaciji. Arheoloski lokalitet je od izuzetne vaznosti,a koliko se pecina proteze u utrobu zemlje,verovatno desetinama kilometara. Svedocenja starih mestana Mogoricana govore o 3 podzemna jezera na vise od 1 km od ulaza.

ovako ljeti,korito djelu surovo,ali s jeseni i s proljeca daleko lijepse. Ali, to je ona surova Licka ljepota!

Potok Kovacica je ponornica,tako da tokom ljetnjih mjeseci voda se povuce u geolosku podlogu tj korito. S prvim jesenjim kisama voda opet pocne da tece koritom,pa sve do kraja proleca. Mada, s promjenama klime,i Kovacica je promjenila cud. S postovanjem Mogoricanka!

Hvala lijepo na odgovoru! Pozdrav i Vama!

Friends

  • loading Loading…

 

D B.Radakovich's groups