nihadciko
photos
on Google Maps
views
Uglavnom hodoljub.

nihadciko's conversations

Beautiful photo!!! Such amazing nature & colors. Your gallery is superb! Like&favourite

Pozdrav!

Na ovom dijelu Prenja ne postoji obilježena staza. Postoji šumska cesta iz donje Tisovice koja vodi kroz Pavine torine i penje se u do između Gole glave i Crne kose. Odatle se može dalje jednom lovačkom stazom ispod južne stijene Gole glave. Staza izlazi na sedlo između Gole glave i Cetine i odatle produžava na vrh Cetine. Ovdje treba biti oprezan jer na 100m od izlaza iz šume na čistinu postoji SLABO obilježeno "minsko polje" i taj dio staze (20-50m)treba obići lijevo kroz do. Ostalo je sve OK. Sretno!

Jeste, katuni su ispod prevoja Borovno prema Čemernu odnosno Gacku. Ne znam čiji su, za pretpostaviti je da pripadaju Gačanima. Pozdrav!

Bravo za fotke!

Moglo bi se, još uvijek su dobri uslovi, a i cesta kroz Dugo polje je prohodna :)

jako dobra slika

Hvala puno na odgovoru i super opisima (nisam imala pojma da je povezana cesta iz Tarčina sa ovom)... Juče smo pratili Arminov GPS track pa se iz Džepa se popeli na planinu, onda grebenom, pa sišli na sedlo kod stijene na kojoj je valjda stari grad... Predivno nam je bilo. No, definitivno smo odlučili opet doći, obići cijeli greben, neke livade na samoj visoravni, možda sam stari grad i ko zna... Ove stijene na slici iznad sam i sama juče šmekala i pitala se je li ova šuma prohodna, može li se proći rubom stijena?

Nema mina. Najbolji način za obilazak je ići uz rijeku. Nije zahtjevno, ali ima šikare mjestimično i nekoliko težih prelaza rijeke i obilaza vodopada pa treba biti na oprezu. Do samog vodopada se može doći i sa makadamske ceste Trnovo-Šabići. Nemam snimljen track, ali mogu napraviti dionicu koju želiš.

Beautiful panoramic view, well done!

1/1 + Favorite photographer

All the best! Kostia

« Previous12345678...2526Next »

Friends

  • loading Loading…

 

nihadciko's groups