Eulàlia Garreta Torner
Best photos All photos
photos
on Google Maps
views
M'agrada compartir les fotografies. Disfruteu-les!!

Eulàlia Garreta Torn…'s conversations

CASA BRUNO CUADROS La Casa Bruno Cuadros, fou en el seu dia, una botiga de paraigües de Barcelona. L’estil que l’acompanya, pròxim al modernisme amb el colorisme i la delicadesa de les seves decoracions, l'han fet aparèixer en molts àlbums fotogràfics dels visitants de Barcelona. L’any 1883 l'arquitecte Josep Vilaseca es va fer càrrec de la reforma de la Casa Bruno Cuadros i de la botiga de paraigües de la planta baixa. Eren els anys previs a l'Exposició Universal de 1888, i Barcelona no parava de créixer: aquí i allà es construïen obres interessants. El modernisme començava a agafar empenta i amb ell, el gust per les decoracions orientals. La Casa Bruno Cuadros de Barcelona, anomenada popularment "Casa dels paraigües", n'és un exemple. Vilaseca combina l’estil previ al modernisme amb tota mena d'elements arquitectònics inspirats en altres cultures en un edifici eclèctic que deixa bocabadats a tots aquells qui passegen per les Rambles. Els balcons i la galeria del darrer pis de la Casa Bruno Cuadros són plens de referències egípcies. A la façana, els esgrafiats i les vidrieres recorden ombrel·les i ventalls de ferro fos. A la botiga, l'orientalisme n'impregna l'exterior, caracteritzat pels treballs de fusteria, els vidres pintats i les pintures amb personatges extrets de làmines japoneses. L'element decoratiu més vistós, és, però, el gran drac xinès de ferro forjat que sobresurt de la façana de la Casa Bruno Cuadros. Amb el seu paraigües, va ser utilitzat com a reclam comercial de la botiga. Després de les reformes de 1980, al local de la vistosa paraigüeria de Barcelona s'hi va instal·lar una sucursal bancària. Tret de "Barcelona Turisme"

Прекрасное фото! Наши поздравления! LIKE!

Very beautiful photo!

LIKE

Greetings

Share, please, water photos in the Water group, water.../water, water

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
Otra hermosa fotografia
Me gusta, ☆☆☆Like Nº1☆☆☆,
Saludos desde "La isla del encanto"
Puerto Rico....JeO112.
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
Muy linda composición perspectiva,
Me gusta ☆☆☆Like☆☆☆,
Saludos desde "La isla del encanto"
Puerto Rico....JeO112.
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
Muy interesante foto en blanco y
negro, ☆☆☆Like☆☆☆,
Saludos desde "La isla del encanto"
Puerto Rico....JeO112.
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

Me gusta la composición, Like Tienes una galería estupenda. Bienvenido al grupo "Santuarios de Nuestra Señora/ Sanctuaries of Our Lady". Estoy seguro que será una gran contribución a nuestro grupo. Un cordial saludo desde "La isla del encanto" Puerto Rico...JeO112.

Gracias, Boris54. Saludos desde Barcelona

La fisonomia dels salts d'aigua de la riera de Cogolls es deu a nombroses falles normals que enfonsen o aixequen els blocs de roca i que controlen l'existència de nombroses fonts d'aigües subterrànies que porten una gran abundància de bicarbonat càlcic dissolt; aquest va petrificant lentament les plantes formant els travertins.

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Eulàlia Garreta Torn…'s groups