Isidre Blanc
photos
on Google Maps
views
M'agrada fer petites (ja soc gran) excursions. Moltes vegades per llocs molt poc frequentats i poc documentats. Per aixó les meves fotos només pretenen ser DESCRIPTIVES dels llocs on han estat fetes.
« Previous12345678...8586Next »

Isidre Blanc's conversations

M'alegro molt de veure't novament en acció. I un tres mil és un bon començament. Tot aquest temps he estat esperant les teves fotos de l'ascensió amb que et volíes premiar: el Mont-blanc. Ânims i a disfrutar de la muntanya.

Doncs si, vaig poder estar a forces llocs. Acostumo a documentar-me dels indrets avans d'anar-hi i porto força preparat sempre el recorregut que en principi vull fer, però després sempre s'acaba improvitzant sobre la marxa. A més, el Berguedà no em cau precisament al costat, per tant, és qüestió d'aprofitar al màxim quan vaig a tanta distància.

Pots pujar-hi amb tota normalitat. Ùltimament han arranjat molt bé la pista, que s'agafa al Coll de Boix, passat Cambrils i Llinars. A dalt, als plans, és dolenta a partir del Corral del Sastre fins a l'Estany. Per anar-hi no et cal voltar per Alinyà. Pots pujar per la carretera que va a Cambrils pel pont de Querol, passat Ogern. Ja coneixes la zona.

Lo que hoy son prados fueron, no hace mucho, campos de cultivo de patatas (trumfos) tardías. Una vez cosechadas se guardaban en estos agujeros (clots) de donde se sacaban cuando las precisaban (se conservan muy bien bajo tierra). A este "clot" le falta la cúpula, que se ha derruido. Acabo de subir una foto con dos "clots" casi enteros. Si buscas la etiqueta "Cambrils" podrás ver alguna foto más.

Efectivamente: el caudal que se ve en la cuneta se origina en la surgencia que está unos 50 metros más arriba (la instantánea la he extraído de la grabación en vídeo que siempre realizo en mis excursiones, de ahí su baja calidad). En la foto siguiente verás la boca de salida, ya seca, sólo cinco días después. Cerca de la señal de geolocalización de ésta última puedes ver una foto del mismo lugar en 1984.

Una comparación muy afortunada. Like

¡¡que pasada de fuene!! En la miniatura parecía un canal. Muy guapa. Like

Es que lo estaba pidiendo a gritos, perdón, a ladridos.... Saludos Isidre

Estuve allí hace varios años, pero iba pillado de tiempo y me limité a recorrer el carrilet hasta la cámara de aguas de Cabdella, un itinerario que tempoco es moco de pavo. Tengo pendiente volver a disfrutar de esas vías y, sobre todo, de ese entorno tan espectacular.

Una composición muy guapa, con este trozo de carril asomando. Like

Friends

  • loading Loading…

 

Isidre Blanc's groups