b.e.r.n.d. | Ipernity (now)
photos
on Google Maps
views
Thank you for support so many years, a lot of nice contacts all over the world. At once you will find me here: http://www.ipernity.com/home/689961 Hope we will se here again.

b.e.r.n.d. | Ipernit…'s conversations

lovely city view!! gr roeli - like

Wonderful picture. Like 451 + Fav 245

Greetings from India, Anand

A very beautiful place and excellent capture!
❤♥ FAV 74 + LIKE 91
Best wishes from Cologne, Klaus

Bela composição! Lindas, a locomotiva e a dificação. LK 249.

A união faz à força. Boa captura. Saudações!

Strijkmolen E is een in 1630 gebouwde eikenhouten achtkantige poldermolen. De molen is een zogenaamde grondzeiler. Strijkmolens bemalen geen polders, maar malen het water van de ene boezem naar de andere. Er hebben in totaal 14 strijkmolens gestaan, zes aan de Molenkade te Oudorp (ook wel de molens van de Zes Wielen genaamd), vier achter Oudorp en vier bij Rustenburg. Strijkmolen E is een van de vier overgebleven molens aan de Molenkade en maalde het water uit diverse polders naar de Schermerboezem. In 1941 verloren de strijkmolens hun functie doordat de Raaksmaatsboezem gemeengelegd werd met de Schermerboezem.

Het gevlucht van Strijkmolen E is Oudhollands. De binnenkant van deze binnenkruier is verbouwd tot woning en het gaande werk was in de tweede helft van de 20e eeuw verwijderd. Nadat de strijkmolens decennia lang als statische monumenten waren gerestaureerd, is rond 2000 begonnen met het opnieuw draai- en maalvaardig maken ervan. Begin 2008 is een nieuwe koningsspil in de molen geplaatst en op 29 november 2008 was Strijkmolen E weer draaivaardig. Het interieur is tijdens de restauratie van 2008/2009 in de staat teruggebracht waarin het was toen de molens nog een maalfunctie hadden.

De molen is sinds 2000 eigendom van de Molenstichting Alkmaar e.o.

Dziękuję Jerzy Gniedy za bardzo miły komentarz oraz za L&F.

Как уютно устроились люди на маленьких пляжах!!!

Wonderful photo! Very beautiful view! Lovely colors and composition. Well done. Like+Fav Greetings from Turkey. Yunus

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

b.e.r.n.d. | Ipernit…'s groups