Syborgh
photos
on Google Maps
views
Panoramio-member since July 2009 ☻ NO GOOGLE-GROUP INVITATIONS ☻ I DON'T FAVORISE GOOGLE+ ACCOUNTS ☻ Want to use my photos? Contact via Private Messaging or Comment Box OR Facebook: https://www.facebook.com/szyborgh OR Fotocommunity http://www.fotocommunity.de/fotografin/syborgh/fotos/1320852
« Previous12345678...183184Next »

Syborgh's conversations

We zouden het aan kunnen doen, van of naar de aanstaande vakantie.

Duikers Zonnestraal is natuurlijk ongeëvenaard. Ik ken Zonnestraal van de late jaren '40 begin '50 toen mijn nicht er kuurde met tbc. En mijn zusters moeder is er midden in de oorlog overleden aan tbc.

Ik weet - maar even niet zo gauw waar het te vinden is - dat meerdere van Hitlers adjudanten stiekem wel 'ontaarde kunst' verzamelden en in eigen bezit hadden.

Zoden ze er rekening mee hebben gehouden? :p

Marco en Fried, hartelijk dank voor jullie uitgebreide reacties.

Wij hebben meestal een 'beschermerkaart' - vroeger heette dat jaarkaart - voor de Hoge Veluwe en natuurlijk de Museumjaarkaart waardoor je toch vaker naar de Hoge Veluwe en Kröller-Müllermuseum gaat. In de Museumwinkel kocht ik ooit het schitterend uitgevoerde boek 'Kröller-Müller' - honderd jaar bouwen en verzamelen. (Druk Joh.Enschede, Haarlem) Een boek voor de 'salontafel', heerlijk om te lezen en prachtig geïllustreerd. Vol fragmenten uit briefwisselingen. (Pak het niet als je 'n afspraak hebt want dan kom je te laat!) Groet, Margaritha

Die haag had natuurlijk wel een functie: ervoor zorgen dat de ziekelijke leerlingen niet werden afgeleid door langskomend verkeer en passanten. De blik word rustig van zo'n groene muur. Nu ik heb gelezen hoe het daar in mijn jeugd, toen ik er aanvankelijk heen had zullen gaan, toeging, ben ik erg blij niet te zijn gegaan. Het was hier een vergelijkbare gezondheidsterreur als in het kindertehuis waar op mijn zesde negen weken heb moeten toeven. Een absolute ramp. Smerig eten, vooral op vrijdag; dan kreeg je een diep bord vol aardappelen overgoten met kookwater van vis met slechts hier en daar een stukje dood gekookte vis en een kraaltje vet. Waar je uitgebraakt (smerig) voedsel weer op moest eten.. En terwijl het een openbaar tehuis was, 'voor alle gezindten' zoals dat toen heette, moesten we wel 8x per dag bidden! Ook als je nota bene van huis uit niet christelijk was! Dat was dus hier ook het geval, zoals een man die hier op school is geweest, vertelt. Hoe dúrfden ze die christelijke terreur over zwakke, weerloze kinderen uit te storten, met instemming van de overheden. De hoogmoed van christenen i.h.a. is grenzeloos.

Ja prachtig heldergroen.

Waar ben je toch tegenwoordig, Henk?

Mooie stemmingsplaat. Buiten het gebruik van grijsfilter bij opname van statief, heb je achteraf toch niet veel hoeven bewerken, lijkt me. Jammer toch van dat net te kleine stukje paleislantaren, rechtsboven.

Groeten, - Fried

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Syborgh's groups