t.mam
Best photos All photos
photos
on Google Maps
views
Szeretem a természetet, a fákat és virágokat, a tavaszt, a nyarat, a napot és a tengert, meg ami vízzel kapcsolatos, és mindezekről fotókat készíteni.

t.mam's conversations

Superbe.L & F. Amicalement de Bourgogne. G.

Köszönöm Tibor:

csorszfoto

Dear Judit,

A very impressive picture on such a miserable looking day! I like it a lot!

Best wishes Peter

Dear Friends! Thank you very much for your visit and nice comments! Greetings: Laci

Kedves Barátaim! Köszönöm szépen a látogatást és a kedves megjegyzéseket! Üdvözlettel: Laci

Dear Friends! Thank you very much for your visit and nice comments! Greetings: Laci

Kedves Barátaim! Köszönöm szépen a látogatást és a kedves megjegyzéseket! Üdvözlettel: Laci

Beautiful mood, place and composition, very nice photo Like & Fav

Greetings, Bram

Like! This is a very good photo! Greetings!

I suppose this picture of Olt river was made somewhere west of Csikszereda

Marcsi, én is sejtettem, hogy vita lesz, és ellenzők meg támogatók egyaránt felszólalnak. Jó, hogy végül így alakult. Ami a kivitelezést illeti, az ma, a számítógépkorszakban éppenséggel nem lett volna elképzelhetetlen. Gondolom, az összes feltöltéseket valós időben figyelték volna erre szakosodott számítógéprendszerek. Az is valószínű, hogy az exif-adatok között fel kellett volna tüntetnie a fotósnak, hogy van-e engedély az adott fotóra. (Engedély száma, érvényességi ideje, az engedélykiadás hitelességének tanusítványa, a tanusítvány eredetiségénak igazolása, a fotó feltöltésének oka, az engedély birtokosa valóban a fotós-e, neve, anyja neve, stb, stb, szóval ahogy egy ilyen helyzetben kellhet). Egy gépnek csak tizedmásodpercnyi idő azt eldölteni, hogy van-e épület vagy szobor, vagy bármilyen tiltott látványelem a fotón. Amennyiben nincs, akkor semmi faxni tovább. Ha viszont van, akkor a gép egy pillanat alatt meggyőződik arról, hogy az említett engedély megvan-e hozzá, vagy nincs. Ha nincs, akkor a fotós további bármilyen feltöltéseit a kiszolgáló szerver azonnal letiltja, akár engedélyes, akár nem, és a jogkövetés mellőzésének fennforgására tekintettel az illető adatait továbbítja a központi büntető adatbázisba. Végül pedig az elkövetett cselekmény tárgyi súlyát figyelembevéve az Európai Unió érdekeit a legmesszebbmenőkig szívügyüknek tekintő testület dönt a delikvens elmarasztalásáról.

Na, körülbelül ilyen egyszerű lett volna, vagy valami hasonló, a számítógépek számára ez az egész csak fél másodperc lenne. Ehhez a fotóhoz, ami alatt most ez a szöveg van, nekem három helyről kellett volna engedélyt kérnem, a kálvária készítőinek jelenkori jogutódjától, a kápolna miatt az illetékes felekezeti vezetéstől, és a háttérben alighanem víztorony van, nyilván a Vízműveké, de persze lehet, hogy már csak műemlék, akkor a műemléki felügyelet lenne az illetékes. Így viszont, hogy július 9-én a helyzet kedvezően alakult, ez megkönnyíti a továbbiakat.

Üdv a Debrecenben készült fotóknak is.

Kornél, VII 14.

Ezek szerint nem tudja, vagy rossz helyre lett téve a kép. Ez a Visegrádi-hegység (kötőjellel). Az emberek hajlamosak keverni a kettőt, pontosabban hozzácsapni a Visegrádi-hegységet (amely vulkanikus eredetű) a Pilishez (ami mészkőhegység). A határ kb. a 10-es út, Pomáz-Esztergom vonala. Ettől észak-keletre van a Visegrádi-hegység, dél-nyugatra pedig a Pilis. Igen, megtévesztő pl., hogy Pilisszentlászló nem a Pilisben van, hanem a Visegrádi-hegységben (ami egyébként az Északi-középhegység Dunán átnyúló darabja, szemben a Pilissel, ami más a Dunántúli-középhegység része... de így is hosszúra nyúlt ez a dolog, inkább informatív akartam lenni, mint kioktató, remélem, most már mionden világos! További jó túrázást és szép képeket! :)

Friends

  • loading Loading…

 

t.mam's groups