Kornél2009
photos
on Google Maps
views
Túlnyomórészt a főváros különböző kerületeiről, valamint néhány esetben az agglomerációból készültek ezek a fotók, 2009 augusztus 19 - 2010 március 1 között, naponta. Újabb fotók ebben az összeállításban már nem lesznek.
« Previous12345678...108109Next »

Kornél2009's conversations

Dear Reiner!

It's a great pleasure for me to receive your appreciation. I am glad you like this photo. Honestly thanks for F+L marking.

Friendly greetings,

GyurIca

Üdv, Rolcsy ! Valamikor ez egy igen látogatott hely volt, 2001, 2002, és 2003 nyarán én is minden évben nagy nyüzsgést tapasztaltam itt. Kánikulai napokon százan fürödtek, bár persze mivel bányató, ez voltaképpen ellenjavallt. Meg horgászok is kedvelték. Körülbelül két éve jártam erre, akkor láttam, hogy már be van kerítve. Amikor ez a 2009 decemberi fotó készült, akkor még a mezőn egyszerűen oda tudtam menni a partra, mert akkor még nem volt kerítés.

Hello Anand!

Thank you for your kind comment.

Best regards, Esztella

Én is kíváncsian várom, hogy ez a - valamikor csodaszép - kúria mikor nyeri vissza egykori szépségét.

Abdullah kıyga

Hello Abdullah!

I say thank you for the visit in my gallery. Best regards, from Budapest. Eszter

Aschi thank you very much! 'SAZ BP'

♥Beautiful winter landscape, well composed ….LIKE38!!! Greetings from Torhamn, Inge

Igen, ez a hely már közelebb van a Budafoki úthoz, mint a Szerémi úthoz. A felszámolt üzemi terület felől bentről is látható, de onnan rosszabb a perspektíva. Valóban, régen az üzemek mellett mindenhol lakóépületek is voltak általában, népiesen gyári kolóniáknak hívták ezeket. És megszokott dolognak számított, hogy az ottaniak szinte saját területüknek érezték a kolóniát, és megtámadták a megjelenő kívülállókat. Ez minden olyan kerületben jellemző volt, ahol üzemek működtek. Tegyük azért hozzá, hogy ilyesmi gyakori volt a nem gyári környezetekben is. De hát hol van már ez.
Üdvözlettel: Kornél 2013 november 17.

Ági, csak most fedeztem fel a hozzászólást, mert ebbe a fotóösszeállításba már nem töltök fel. Örülök, hogy valakiből még nosztalgiát váltanak ki ezek a fotók. Már majdnem négy éve készültek a képek, azóta nem is jártam errefelé, időközben már a Galvani utat is átépítették, változott a környék. Erre a területre tulajdonképpen nem is lehetne bejönni, de a kerítésen jónéhány folytonossági hiánnyal találkoztam, egyet kihasználtam. Feltehető, hogy egyszer valami lakópark lesz itt, ahogy a felszámolt üzemi területeken nem egy helyen, például a Pamuttextilművek 1995 nyarán lebontott épülete helyén, meg más kerületekben is. De ez az épület természetesen megmarad, hiszen, gondolom, műemlék. Legalábbis logikusnak tűnik, hogy műemlék egy ilyen régi objektum. Ma már nem kifejezetten romantikus: legalábbis amikor én itt jártam, az épület egyáltalán nem volt elhagyatott, szinte egymást érték a földre terített hajléktalanmatracok, dunyhák, szívacsok, bár így a déli időszakban személyi jelenlétet nem tapasztaltam. Nyilván nekik köszönhető, hogy bejutási útvonalak voltak a kerítésen. Azok a bizonyos bronzkori maradványok azért érdekesek, mert állítólag Albertfalva rendkívül szegény a régi kori maradványokban. Ókori maradványok elképzelhető, hogy vannak, azokról nem tudok, de középkori csak egyetlen egy kőfaldarab van, legalábbis ez van ráírva. (Erről egy fotó 2010 április 17-én készült). Tényleg érdekes, hogy mennyire megmaradtak még az egykori iparvágányoknak a helyei, ezek most már csak a semmiből a semmibe vezetnek: hiszen amiből kiágaztak egykor, az Andor utca-Galvani úti iparvágány sem létezik már 2003 óta. Szóval örülök, hogy kellemes emlékeket ébresztettem ezzel a pár régi fotóval. Üdvözlettel: Kornél

Hello Bogdan.

Thank you so much for your nice visit. Best greetings. Brumm

« Previous12345678...4748Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

Kornél2009's groups