michiel1972
Best photos All photos
photos
on Google Maps
views
Michiel M. Minderhoud

michiel1972's conversations

De H. Laurentiuskerk is een Rooms Katholieke kerk van de Matthias-Laurentius parochie in Alkmaar.

De kerk werd van 1859 tot 1861 in neogotische stijl gebouwd en is kenmerkend voor de vroege periode van Pierre Cuypers, waarin de architect veelvuldig inspiratie putte uit de klassieke Franse gotiek. Bijzonder zijn de luchtbogen aan de buitenzijde van het koor ter ondersteuning van de gemetselde gewelven in dat deel van de kerk. Daarnaast zijn alleen de zijbeuken in steen overwelfd; schip en transept hebben houten gewelven.

Het oorspronkelijke ontwerp voor de kerk voorzag in een hoge westtoren. Hiervan is alleen de onderbouw voltooid. De precieze reden waarom de toren niet is voltooid is niet bekend. Als reden worden wel de bezwaren van protestantse zijde genoemd dat een toren de katholieke kerk hoger zou maken dan de torenloze hervormde Grote Kerk. Een andere mogelijkheid, en waarschijnlijk de juiste, is dat de bouw van de toren vanwege de hoge kosten is gestaakt; de bouw van de kerk werd mede betaald door de overheid en stond onder toezicht van Waterstaat dat vaak geen toestemming gaf voor dure en, in hun ogen, overbodige onderdelen.

De St. Laurentiuskerk was Cuypers' eerste opdracht in het westen van het land en betekende zijn landelijke doorbraak.

Stond je niet op de Oostsingel bij het fotograferen? Kijk er maar eens naar.Overigens:heel mooi! Groetjes Gerda

Wat is het motto van dit kunstwerk? Leuk motiefje.Groet Gerda

Dies ist das alte Elchesheimer Rathaus

such a lovely sight in day light but at night and as a local person i know these tracks are used to ferry NUCLEAR WASTE from kent to some place up north there has also been and increased number people getting cancer close or near to the tracks and a protest is to take place in london soon. tracks should not be associated with cancer but with trains thats what they were built for.

i live between this bulding.. great!!!

Ik vond het een veel fijner station toen.. nu bekruipt me daar "Orwell had gelijk" gevoel

This place is actually called 'Arenberg'.

This place is actually called 'Naamsepoort'.

cokkkkkkkkkkkkkkkkgüzel resim

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

michiel1972's groups