dragansremac
photos
on Google Maps
views
None

dragansremac's conversations

una foto preciosa!! super bonita!

Било је то пре 4 године, како време лети, а већ бих могао опет ићи. Пошто знам шта могу да очекујем на рафтингу на Тари (био 2 пута) по мени, најбоље је отићи са друштвом да ти и прва ноћ или дан прође у забави, а већ други дан након спуста упознаш остале рафтингаше, али онда се већ спремаш кући и тако то.

Елем, доживљај је супер а пуни доживљај је имати добро друштво, оно да вас има 8 за један чамац.

А да ли сам потонуо? Више пута, скачиш из чамца у бистру Тару и опет се вратиш у чамац. Ма уживање.

G R A Z I E Giuseppe,Marjan!

Saluti !

Grüße aus Serbiaen,Marjan !

Dear Panoramio Friends, thank you very much for visit, kind words and for the Like &/ Ys.

Best wishes, Bassam


Likes/6

Fantastic! Best regards from Serbia, Europe.

Fantastique! Meilleures salutations de la Serbie, Europe.

Dragan Sremac

Baki,

pogledaj samo kako su naši "seljaci" precizno zidali kamenom. Zid temelja ove kuće je bolje ozidan nego što to danas fugovanim ciglama zidaju. To su temelji naših gena koji naginju ka umetnosti. A kuće u čitavom ovom kraju su takve. Kada sam sreo jednog starca, seljaka, pričao mi je kako je zidao. Neverovatan je bio. On je to smatrao nečim sasvim normalnim i samo se osvrtao na fizički napor. Vrednosti talenta nije prepoznavao, jer je to bilo u njemu kao nešto obično, rodio se s njim.

MAJSTORI I TALENAT

Ti si žigosan kao umetnik, nepotrebno je da ti hvalim slike. Ipak, zbog toga, redovno ih pogledam. Pozdrav iz NIša, Dragan Sremac

Феноменално! Браво!

Drugari, hvala na pažnji!

Mogu samo zamisliti kakvi su krasni majstori bili naši stari, koji su pravili ovakve građevine. Pa i mi, koji po nešto lepo uradimo, imali smo od koga naslediti talente.

Prijateljice moja,

ja sam samo hteo da pomoću slike predstavim fizičku veličinu "vreme". Voleo bih da sam u tome uspeo, barem da podstaknem mlađe da se ne bi kajli kada ostare, već da život žive. A što se fotografija tiče, prvu je napravio moj otac a drugu sam ja radio kao autoportret, pokušavajući da glumim umetnika sa zarđalim talentom :))) Ipak, verujem da će mnogima biti interesantnija sledeća činjenica:

Fotografija iz mog detinjstva nastala je kao jedan eksperiment. pedesetih godina prošlog veka, sa nemirnim istraživačkim duhom koji je moj otac posedovao. Pokušao je da napravi fotografiju po teoriji kakvu je našao u udžbenicima. Bez foto-aparata! Napravio je jednu drvenu kutiju od šperploče. Na zadnjoj strani je bilo mesto gde je postavljen film a sa prednje strane je izbušena jedna rupica šivaćom iglom. Dakle, nije bilo objektiva. Baš kao što se može pročitati u udžbenicima o prvim koracima nastanka fotografije. Naravno, trebalo je postaviti i "umetnički" atelje i na zidu ograde u dvorištu je kao pozadina postavljen jedan jorgan. Mene nije trebalo mnogo doterivati, otac je bio strog i ako mi kaže, ja sam moraao pozirati koliko treba. No, bilo bi bolje da mi je pogled bio okrenut u desno. Otac je slikao i moju sestru a ona je gledala u suprotnu stranu. Tako kada je postavljao slike na zidu one su bile kao što sam ja ovo uradio na panoramiju. Slika je zbog vlage na zidu malo oštećena pa sam je ja popravio u fotošopu a sestrina slika je vremenom negde nestala. Moj drug, likovni umetnik Mimi mi kaže da i ovaj moj prst ima malo neprirodan položaj, bolje da je ispravljen. Ali iako ima umetničkih nedostataka, kao dokumenat jednog vremena meni je slika draga.

Hvala što si mi komentarisala sličicu. Za Bebca jedan veliki pozdrav iz NIša :)))

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

dragansremac's groups