dragansremac
photos
on Google Maps
views
None

dragansremac's conversations

Бугари је и сада чувају као и пре 50 година. И ако се чини да није чувана, нема гранчне полиције. сензора има колико хоћеш! Раније граничне планине са Србијом и њихови врхови нису били доступни бугарским планинарима. Међутим, занимљиво је да и данас за излазак на неки гранични врх, мора да се пише молба- заявление граничној полицији на имејл rdgp_dragoman@abv.bg па ако ти одобре! Абсурд! То важи и српске планинаре ако желе да се попну на неки врх са бугарске стране! И поред свега овога, мигранти пролазе ли пролазе...ха..ха...

И тамо по билу Старе планине ка истоку, има лепота које треба видети. Али ипак, овај део планине од Копрена до Миџора, који ти приказујеш својим лепим фотографијама, је најлепши део. Ко има времена и хоће, може да прође билом Старе планине свих 600 км, све до носа Емине на обали Црног мора. Ја сам то већ урадио и то је непоновљив доживљај!

Тачно на пола пута одавде, па онамо до Миџора, је скретање за планинарску кућицу Мартиница у Бугарској. Са била планине до ње треба мало више од 1 сат. може да се преспава, има постљина, посуђе за спремање хране, пећ, акумулатор са лед диодама за осветљење и у близини извор са пијаћом водом. Прошлог викенда сам од Миџора, по ко зна који пут, опет "тркнуо" до Копрена. Много сам се мајао око прављења снимака са биљкама, тако да сам плански у повратку свратио и ноћио у тој Хижи- планинарској кућици, има двадесетак места. Надам се да ће некоме ова информација бити од користи уз жељу да, ако вас ухвати гранучна полиција Бугареске, имају разумевање, мора негде да се спава...ха..ха...

По тим падинама је и најбоља линцура- Gentiana lutea!

Super foto

LIKE

Mnoho srdečných pozdravů zasílá Rostam.

Лепе фотографије са Старе планине. Ништа лоше, само да допуним: ово баш на слици је Маркова ливада, горе десно је Жаркова чука. Интересантно је да се у долини иза ње беру најбоље боровнице!

Preso al momento giusto. L55 + F12.

LIKE/FAV. Контраст из специй.

Hi, this is a lovely structure! Is it of wood? the attention to details is wonderful. You have done good job capturing it's beauty. Thanks for sharing it with the rest of us. Best wishes, Greg.

« Previous12345678...4950Next »

Tags

Friends

  • loading Loading…

 

dragansremac's groups