Geert Renckens, Alken
photos
on Google Maps
views
blog : http://blog.GeertRenckens.eu contact : Geert.Renckens AT webCC.be
« Previous12345678...5455Next »

Geert Renckens, Alke…'s conversations

mooie compositie

groeten Marleen

Marleen,

Jan Paquay of "Het Heilig Paterke van Hasselt" (*17/11/1828) werd geboren in Tongeren en was misdienaar in de O.L.Vrouw-basiliek. Dit borstbeeld van hem staat idd. in Tongeren.

leuke foto van deze plek groeten Marleen

jammer dat de spoorrail net iets te ver uit beeld gaat doch een hele mooie foto

deze kapel heeft mijn grootvader nog gebouwd! Dhr Vanstraelen hij woonde in de boerderij waar hij een bloem molen had schuin over de kapel.

Achter de kapel bevond zich vroeger een klooster. De zusters bouwden de kapel in 1766. In 1980 werd deze kapel gerestaureerd.

Op de website van Erfgoedcel Hasselt vind je nog aanvullende informatie.

(met dank aan Mathy Becker, Hasselt)

De prins-Bisschoppen van Luik hadden hier hun buitenverblijf. Verschillende straat- en plaatsnamen uit de omgeving verwijzen naar het toenmalige bezit van de prins-bisschoppen zoals Bisschop Weyerstraat, Heiligenborn, Hemelsveld, Kruisstraat, ...

Tijdens de Franse overheersing werden er in deze hoeve geheime missen opgedragen. O.a. Peter-Johannes Govaerts en Anna Catharina Geladie huwden hier in 't geheim op 20/09/1800.

Gietijzeren waterpomp die sinds 1906 in het parkje voor het Gildenhuis (Alken-centrum) stond. Rond 1932/33 werd ze hier geplaatst maar door vervuiling kan het water niet meer gebruikt worden sinds ca. 1940.

Aanvankelijk had de pomp een gietijzeren kop met bloemenmotieven en acanthusbladeren maar die is verdwenen.

Friends

  • loading Loading…

 

Geert Renckens, Alke…'s groups