Geert Renckens, Alken
photos
on Google Maps
views
blog : http://blog.GeertRenckens.eu contact : Geert.Renckens AT webCC.be
« Previous12345678...5556Next »

Geert Renckens, Alke…'s conversations

De prins-Bisschoppen van Luik hadden hier hun buitenverblijf. Verschillende straat- en plaatsnamen uit de omgeving verwijzen naar het toenmalige bezit van de prins-bisschoppen zoals Bisschop Weyerstraat, Heiligenborn, Hemelsveld, Kruisstraat, ...

Tijdens de Franse overheersing werden er in deze hoeve geheime missen opgedragen. O.a. Peter-Johannes Govaerts en Anna Catharina Geladie huwden hier in 't geheim op 20/09/1800.

Gietijzeren waterpomp die sinds 1906 in het parkje voor het Gildenhuis (Alken-centrum) stond. Rond 1932/33 werd ze hier geplaatst maar door vervuiling kan het water niet meer gebruikt worden sinds ca. 1940.

Aanvankelijk had de pomp een gietijzeren kop met bloemenmotieven en acanthusbladeren maar die is verdwenen.

De Wellington R1524 steeg op te Mildenhall (GB) voor een opdracht in Mannheim (D). Het toestel maakte deel uit van RAF Squadron 149, maar stortte neer bij De Plank op 5 augustus 1944. Bemanning : Sgt F.D. Fowler, (pilot 21 j.) ; Sgt H. Hale (air observer 22 j.) ; Sgt S. Morris (air gunner 27 j.) ; Sgt B.A.J. Richardson (wireless operator / air gunner) ; Sgt V. Scholey (wireless operator / air gunner 21 j.) ; Sgt E.A.R. Thomson (pilot 20 j.)

Hier stond voorheen het klooster van Stenaart (sinds 1832, Redemtoristen). Het klooster werd opgegeven in 1965 en afgebroken op het einde van de 20ste eeuw.

Deze Cosmogolm werd gebouwd door cliënten van het P.Z. Sancta Maria, het P.C. Ziekeren en Bewust, o.l.v. ergotherapeut Wim Stockx.

Het 4 meter hoge beeld werd geconstrueerd naar het concept van kunstenaar Koen Vanmechelen.

Hoe eindeloos deze golem ook lijkt, toch is hij de drager van heel wat gevoelens. Het beeld neemt ook een stukje geschiedenis met zich mee, letterlijk en figuurlijk. Het hout van de handen en het hoofd is afkomstig van de oude gebouwen van P.C. Ziekeren die in het voorjaar van 2008 werden afgebroken.

Maar het beeld is hoopvol op de toekomst gericht. Het staat symbool voor hoop.

zomer 2008

Mooie gebouw echt waar ik vraag me af wat ze er nu mee bezig zijn al die werken errond .

Ok, thanks! I can't post a link on the site so i won't use it. Thanks!

Een van de vele groete blunders van de Belgish overhied

Dag Geert

Deze personen zijn ook voorouders van mijn vrouw Ik heb hun voorouders tot 1300 misschien kunnen we nog wat uitwisselen

Carlo

Friends

  • loading Loading…

 

Geert Renckens, Alke…'s groups