Geert Renckens, Alken
photos
on Google Maps
views
blog : http://blog.GeertRenckens.eu contact : Geert.Renckens AT webCC.be
« Previous12345678...5455Next »

Geert Renckens, Alke…'s conversations

Beste Geert Renckens, aan dat euvel is intussen verholpen. Dank voor de tip.

In 1770 werd hier tegenover een kapel opgericht door Willem Vanstraelen en Maria Wijgaerts. Er kwam veel volk bidden om genezing van oogkwalen. Daar deze kapel bouwvallig was, is er hier in 1932 een nieuwe kapel gebouwd op de huidig plaats. Het autentieke beeld van Maria moet zeer oud zijn, Want in 1770 was het reeds buiten gebruik in de parochiekerk. Vandaar is het overgekomen naar de huidige kapel. Het wonderlijke is wellicht dat mensen met oogkwalen nu nog steeds op dit adres terecht kunnen.

(naar schrijven van Dhr. Martens)

Terechte opmerking : spelfout. Ik heb het aangepast.

in de omgeving waar nu centrale staat en tot aan de weg genk diepenbeek was 50 jaar geleden mijn geboorteplaats gelegen.

Prachtig stukje fotografie van een historisch prachtig bouwwerk op het Albertkanaal. Fijn dat het terug in gebruik genomen wordt !

Nu woning en kantoor notaris J-L Snijers

Inderdaad, groot gelijk ! Het gaat over de St.-Franciscuskapel. Grove vergissing van mij. Rechtgezet !

T moet niet altijd blauwe lucht zijn, en vanaf de spoorweg zie je de Catharina-Wijk en daarachter het centrum opdoemen. Best wel iets aan, vind ik.

Links van de ingang, gedenksteen met volgende tekst :

BID VOOR DE ZIEL VAN ZALIGER PHILOMENA SCHATS ECHT. WILHELMUS GELADI GEB. TE RUMMEN DEN 26 DEC 1837 EN ALDAAR OVERLEDEN 20.9BER.1895 STICHTERS DEZER KAPEL

Friends

  • loading Loading…

 

Geert Renckens, Alke…'s groups